Landelijke Bedrijvengids
Image default
Financieel

De salarisadministratie niet meer zelf doen

Is er bij jou personeel in dienst? Dan moet je natuurlijk salaris betalen. Hiervoor moet je een salarisadministratie hebben. Alleen is dit nogal een vak apart. Het vergt enorm veel specifieke vakkennis, er is continu sprake van veranderende wetgeving en je moet dagelijks inzicht hebben in de allernieuwste ontwikkelingen. Om de gehele salarisadministratie goed op orde te hebben, ben je lang bezig. Het kost erg veel tijd. Dit kun je vermijden door de salarisadministratie uit te besteden aan een administratiekantoor Amsterdam. Op deze manier verloopt alles zonder zorgen en houd je alle medewerkers tevreden.  

 

Waar moet je met de salarisadministratie rekening mee houden? 

Doordat je personeel hebt betaal je salaris. Hierbij moet je rekening houden met ontzettend veel regels rondom de CAO, het inhouden van de correcte bedragen aan loonheffingen en natuurlijk het pensioen. Daarbij bestaat de salarisadministratie vooral uit de zaken die volgen. Bereken wat je de medewerkers netto moet uitbetalen. De berekeningen van de loonheffingen die naar de belastingdienst gaan. Betaal de salarissen op tijd uit en verzend alle loonstrookjes. Als laatste moet je loonaangifte doen. Zoals je kunt zien is dit allemaal erg veel. Daarom is het ideaal om dit door een administratie kantoor te laten doen. Je weet zo dat de salarisadministratie goed gedaan wordt. 

 

Voor jou en je medewerkers op één plek in te zien 

Bepaalde administratiekantoren maken gebruik van slimme software programma’s. Dit is een groot voordeel, want je medewerkers kunnen dan op één plek al hun loonstrookjes en jaaropgaven inzien. Je wordt door zo’n programma ondersteund in dagelijkse HR-taken. Loonstroken worden online verwerkt. Je krijgt daarnaast ook SEPA betaalbestanden, loonjournaalpost en de jaaropgave en de loonbelastingaangifte wordt verzorgd. Een administratiekantoor met een slim softwareprogramma kan online alles overzichtelijk te zien maken voor jou en je medewerkers. Er hoeven geen losse mailtjes verstuurd te worden en iedereen kan waar en wanneer hij wilt alles inzien op één plek.  

 

Wil je meer uitbesteden? 

Er is meer uit te besteden aan een administratiekantoor. Zo kun je bijvoorbeeld de verkoopfacturen en het debiteurenbeheer aan hun overlaten. Daarnaast bieden veel kantoren ook advies aan. Zij staan dan open om met jou in gesprek te gaan over je doelen en plannen. Je kunt hier ontzettend veel van profiteren, want bij een administratiekantoor werken experts met een goede opleiding en jarenlange ervaring in hun werkveld. Hun advies kun je echt gebruiken om slimme financiële keuzes te maken.