Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Tijdrovend maar zeer noodzakelijk

VIB’s of te wel veiligheidsinformatiebladen up to date houden is een zeer tijdrovend werk. Tijd die je liever wil stoppen in de werkzaamheden die het geld opleveren voor jouw business. Niet alleen het bijhouden van alle informatie, maar ook alles blijven inlezen en begrijpen kost gewoon veel tijd. Daarna wil je het duidelijk, kort en bondig op papier zetten en in een computerbestand opslaan zodat het voor elke werknemer duidelijk is wat er gaande is.

Doordat de regelgeving telkens blijft veranderen ben je eigenlijk nooit klaar en verlies je ontzettend veel tijd aan de corebusiness van jouw klanten. Daarbij moet je niet alleen bezig houden met de regels en wetten in Nederland, maar ook de regelgeving van de Europese Unie. Zeker als je veel in andere landen in de EU handelt.

Het uitbesteden van VIB’s

Om je tijd zo efficiënt mogelijk te kunnen indelen is het uitbesteden van vib’s zeer aan te raden. Het bedrijf houdt zich bezig met de rompslomp van de wet- en regelgeving terwijl jij je bezig kan houden waar je het liefst tijd in wil stoppen, voornamelijk tevreden klanten. Zo ben je altijd op de hoogte van de juiste veiligheidsvoorschriften.

Deze zullen in bepaalde software overzichtelijk vindbaar zijn zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Verder zal je nooit meer belangrijke veranderingen missen omdat er altijd iemand bovenop de wet- en regelgeving zit. Zo ben je zeker dat jouw bedrijf voldoet aan de standaard voorwaarden binnen de Nederlandse en Europese Unie.

 

https://www.devibfabriek.nl/