Landelijke Bedrijvengids
Bedrijven

Soorten kabel printers

Voordat producten bij de consument in huis komen gaat er nog een heel proces aan vooraf. Vanaf de productie moeten de producten nog verpakt worden en vervolgens gecodeerd. Bijna alle producten die we in huis hebben zijn gecodeerd. Je kunt hierbij denken aan farmaceutische producten, maar ook de kabels van de computer. Door de producten te coderen kan er extra informatie worden toegevoegd aan het product. Hierbij gaat het vooral om informatie met betrekking tot het productieproces. Zo kan er in de code worden verwerkt wat het land van herkomst is en wanneer het is produceert. Het coderen van producten kan op verschillende manieren worden uitgevoerd.

Een manier van coderen is door middel van een hot foil printer. Een hot-foil printer is kwalitatief het beste printer. Dit komt ervoor omdat de prints geheel aan de ondergrond hechten. Hierdoor is het een effectieve manier van coderen. De hot-foil printer is het meest geschikt voor verpakkingsautomaten, etikettensystemen en confectioneelmachines. Door middel van een hot-foil printer kunnen prints worden gehecht op verschillende soorten materialen. Hierbij kun je denken aan papier, karton kunst stof maar ook leer. Het kan dus verschillende verpakkingen worden gebruik. Voor hot-foil printen wordt er meestal gebruik gemaakt van de hpdSYSTEM. Dit is een van de meest gebruikte systemen op het gebied van hot-foil printen. Er zijn verschillende soorten hpdSYSTEMEN. Bepaalde systemen zijn namelijk beter geschikt voor kleinere oppervlakten waarbij andere systemen beter geschikt zijn voor grote oppervlakten.

Ook zijn er special kabel printers. Bij een kabel printer kun je denken aan een inkjet printer. Deze printers raken de oppervlakten niet waardoor ze ideaal zijn voor kwetsbare oppervlakten. Daarnaast kunnen kabels ook gecodeerd worden door middel van een laser.

In de wereld van coding and marking zijn er verschillende technieken die er worden toegepast op verschillende oppervlakten. Daarnaast verschillen de printers ook in snelheid waarmee er geprint kan worden.

Voor meer info : http://www.kba-metronic.com/