Landelijke Bedrijvengids
Vervoer en transport

Het gemak van het moderne vervoer

Jezelf verplaatsen is tegenwoordig geen grote onderneming, je stapt in de auto en rijdt van A naar B of het openbaar vervoer brengt je naar de bestemming. Maar zelf rijden gaat in de toekomst veel minder voorkomen. Bedrijven als Google en Tesla zijn druk bezig met de techniek om de auto zelf te laten rijden. De boardcomputer wordt uw persoonlijke chauffeur en u kunt rustig de krant lezen. Maar deze techniek is nog niet voor iedereen betaalbaar en beschikbaar. Maar toch zijn er een aantal technologische toepassing voor iedereen bereikbaar.

 

Denk hierbij aan de hulp voor het inparkeren. Nieuwe auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met achteruitrijdsensoren, deze helpen u met inparkeren. Zo kunt u de auto gemakkelijk inparkeren zonder heel veel moeite. Maar sommige autofabrikanten gaan al  een stuk verder denk hierbij aan een achteruitrijcamera, waarbij je op de boardcomputer de camerabeelden direct ziet waardoor u de auto perfect kunt parkeren zonder iets te raken. Voor personenauto’s is dit een goede uitkomst, maar voor grotere voertuigen is dit helemaal geweldig, vaak hebben zij helemaal geen uitzicht naar achteren op de zijspiegels na. de achteruitrijcamera wordt aangeboden door van zwitserland.

 

Zo is er nu een achteruitrijcamera die draadloos is te vinden op www.vanzwitserland.nl. Waardoor je deze makkelijk kunt toepassen op grote voertuigen. Agrarische voertuigen en vrachtwagens hebben hier veel baat. Zo kunnen zij makkelijk om zich heen kijken en zo de situatie nog efficiënter benaderen. Een tractor plaatst bijvoorbeeld een draadloze camera aan de zijkant, deze camera vangt het totale beeld op en u ziet dit precies op uw display, waardoor er geen dode hoek meer ontstaat. Wat dan de veiligheid weer verbeterd van de bestuurder maar ook de mensen er om heen. Voor vrachtwagens geldt dat zei zich op een makkelijkere manier zich kunnen manoeuvreren door smaal straatjes of moeilijk bereikbare los plekken. Waardoor de bestuurder een beter overzicht heeft en zo veiliger kan opereren.

Voor meer info : http://vanzwitserland.nl