Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Online marketing

De term online marketing is een verzamelnaam van alle marketingpraktijken die online plaatsvinden. Bij online marketing kan je denken aan he gebruik van email, social media, advertenties in de zoekresultaten en het verbeteren van de natuurlijke vindbaarheid (SEO) in google, bing, yahoo en andere zoekmachines.

Vormen van online marketing

Voor elk digitaal kanaal onderscheiden we een aparte market vorm. Elk van deze manieren hebben hun eigen voor- en nadelen en draagt bij aan het versterken van jouw boodschap naar de klant. Welke vorm van marketing jij kiest, is afhankelijk van de doelgroep die past bij jouw product of dienst.

–          Affiliate marketing

–          Display adverteren

–          Email marketing

–          Search adverteren (SEA)

–          Social media marketing

–          Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Affiliate marketing

Affiliate marketing, ook wel referral marketing genoemd, is een vorm van online marketing waar degene die jouw producten of diensten promoot beloond wordt voor het converterende verkeer dat hij doorstuurt vaan jouw webwinkel of bedrijfssite.

Display adverteren

Dit zijn banner advertenties die op andermans website getoond worden. Hierdoor kan je een groot bereik genereren. Display via Google Ads maakt het mogelijk op ruim 3 miljoen websites jouw advertentie te tonen.

Email marketing

Bij email marketing bedenk je strategieën die je doelgroep verleiden om zich in te schrijven in een emaillijst. Je kan bijvoorbeeld een gratis e-book weggeven in ruil voor een inschrijving.

Search advertising

Bij search advertising (SEA) denken we aan de betaalde zoekresultaten in zoekmachines.

Social media marketing

Het is slim om op social media te adverteren, veel mensen maken dagelijks gebruik van social media en daardoor kan dit ook veel klanten opleveren.

Zoekmachine optimalisatie

Bij zoekmachine optimalisatie (SEO) doe je er alles aan om je website zo in te richten dat deze in de ogen van Google en andere zoekmachines als relevant voor bepaalde zoekopdrachten wordt gezien. Stel je hebt een bedrijf in Groningen, dan wil je dat je SEO Groningen geoptimaliseerd wordt. Dit kan je zelf doen, of je kunt je SEO Groningen uit besteden. Het is een goed idee om dit uit te besteden als online marketing een heel nieuw begrip voor jou is.

https://web-wings.nl/seo-groningen/