Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Your Business Online: een social media bedrijf dat jouw online activiteiten een boost kan geven

Your Business Online heeft ruim 10 jaar ervaring met sociale media. Denk aan Facebook marketing en Youtube adverteren, maar ook business accounts op Pinterest en LinkedIn. Wil je alle activiteiten qua Instagram uitbesteden? Your Business Online neemt het graag over! Voor grote en kleine bedrijven weet deze sociale media expert indrukwekkende resultaten neer te zetten. Het gaat dan bijvoorbeeld om meetbaar meer omzet (meten is weten!) en om meer naamsbekendheid (zodat jij je naam eer kan aandoen!).

Geschikt personeel werven

Een actuele vraag voor veel Nederlandse ondernemers is: hoe kom ik aan personeel? Het Your Business Online team kan je helpen goede mensen te vinden. Bij het online werven van personeel is het zaak stapsgewijs te werken. Allereerst is het slim te bepalen wat je precies wilt:

  • Contact maken met mensen met de juiste diploma’s?
  • Je bedrijf presenteren als een betrouwbare, interessante werkgever?
  • Specifieke vacatures extra aandacht geven?

Als je helder hebt wat het doel is, kun je bedenken welke kanalen je inzet en welke ‘tone of voice’ je gebruikt. Ook binnen social media gaat ‘less is more’ op. Welk platform is het meest geschikt? Welke doelgroep ga ik opzoeken. Het gaat erom dat je gericht die mensen aanspreekt die in aanmerking komen om bij jou te werken. Gerichte targeting en noemt men dit.

Vervolgtraject personeel werven

Heb je de advertenties / berichten / openstaande betrekkingen geplaatst? Nu word je geduld op de proef gesteld! Het duurt namelijk even voordat het bericht veelvuldig gelezen is. Vervolgens zullen mensen jouw content delen met anderen en ook dat kost tijd. Vergeet niet huidige werknemers, vrienden en familie te vragen jouw bericht te liken en / of door te sturen. Als er reacties binnenkomen, adviseren we je daar zo snel mogelijk op te reageren. Leg contact, ga het gesprek aan en nodig de persoon uit. Hij of zij heeft de moeite genomen te reageren en dat vraagt om een beloning, toch? In het meest gunstige geval reageren er meer mensen dan je kunt aannemen. Wat je dan zou kunnen doen, is het opstellen van een talentpool. Houd deze mogelijk toekomstige collega’s op de hoogte van het bedrijfsnieuws en vertel ze eerlijk: “nu heb ik geen plek voor je, maar in de toekomst mogelijk wel”.