Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

manuka honing van manukahoningdokter

Manuka honing

Echte Manuka honing is alleen te vinden in Nieuw-Zeeland. Het wordt bereid uit de nectar die bijen verzamelen uit de bloemen van de inheemse manuka struik (leptospermum scoparium). De bijzondere eigenschappen van de nectar zijn het resultaat van zowel de samenstelling van de nectar als de verwerking ervan door de bij tot honing.

Manuka -honing is moeilijker te verkrijgen dan andere vormen van honing, waardoor het zeldzamer is. Omdat het moeilijk is om bijen te sturen om alleen een bepaalde plant te bezoeken, zullen ze degene kiezen die het dichtstbij is, daarom moeten de bijenkorven zich bevinden in regio’s met een hoge concentratie aan Manuka-bomen om te garanderen dat dit alles is wat ze verzamelen. Bovendien is er een eindige tijdsperiode omdat Manuka -bomen maar een paar weken per jaar bloeien (ongeveer 2-6 weken).

Manuka honing

Bovendien kunnen de hoeveelheid nectar die de bloemen genereren en het weer ook van invloed zijn op de hoeveelheid honing die elk jaar wordt geproduceerd. Ben je op zoek naar authentieke Manuka honing? Bezoek onze website op manuka honing van manukahoningdokter .

Vanwege zijn antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen heeft Manuka honing het potentieel om wondgenezing te bevorderen. Het hoge suikergehalte en de lage pH van honing beperken de ontwikkeling van bacteriën, dus het is niet verwonderlijk dat mensen al sinds de oudheid honing gebruiken als een natuurlijke remedie voor wonden, bacteriële infecties, keelpijn en Manuka honing zelfs acne.

Manuka honing

Toekomstige studies kunnen het vermogen van Manuka honing om wonden te behandelen, keelpijn te verlichten of bacteriële infecties te bestrijden, verder ondersteunen. Het kan een onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet. Er is momenteel echter geen ondersteuning voor brede gezondheidsclaims, daarom konden de hoge kosten niet worden gerechtvaardigd. Gewone honing kan zoetheid geven aan een verscheidenheid aan heerlijke recepten, terwijl het zijn eigen voordelen biedt voor dagelijks gebruik.