Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe je je huis klaarmaakt voor de verkoop

Zo, je hebt besloten je huis te verkopen. Gefeliciteerd! Een huis verkopen kan een spannende tijd zijn. Maar het kan ook veel werk zijn. Er zijn veel dingen die je moet doen om je huis verkoopklaar te maken, van opruimen tot diep schoonmaken en kleine reparaties. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om te helpen. In deze blogpost geven we je een korte stap-voor-stap handleiding voor het verkoopklaar maken van je huis. 

Stap één: opruimen 

De eerste stap bij het verkoopklaar maken van je huis is opruimen. Dit betekent dat je alle persoonlijke spullen, zoals familiefoto’s of erfstukken, wegdoet, evenals alle rommel, zoals te kleine kleren of speelgoed waar je kinderen uit zijn gegroeid. Je wilt dat potentiële kopers zichzelf in je huis kunnen zien wonen, en dat is moeilijk als de oppervlakken bedekt zijn met spullen. Ga dus elke kamer van je huis na en ruim zoveel mogelijk op. 

 

Stap twee: schoonmaken 

Als je eenmaal hebt opgeruimd, is het tijd voor een grote schoonmaak. Dit is anders dan je gewone schoonmaakroutine; bij een dieptereiniging ben je erop gericht om al het vuil dat zich in de loop der tijd heeft opgehoopt te verwijderen. Dit betekent vloeren en plinten schrobben, lichtarmaturen en plafondventilatoren afstoffen, en de koelkast en oven schoonmaken. Als je geen tijd of energie hebt om je hele huis zelf grondig schoon te maken, overweeg dan om een professionele schoonmaakdienst in te huren. Een schoon huis maakt een goede indruk op potentiële kopers en kan je zelfs helpen om een hogere prijs voor je huis te krijgen. 

 

Stap 3: Doe kleine reparaties 

Nu je huis schoon en rommelvrij is, is het tijd om kleine reparaties uit te voeren. Denk hierbij aan het repareren van gebarsten tegels, het repareren van gaten in muren, het repareren van lekkende kranen, of iets anders dat aandacht nodig heeft. Dit lijken misschien kleine details, maar ze kunnen een groot verschil maken in hoe potentiële kopers je huis zien. Niet alleen dat, maar door nu voor deze reparaties te zorgen bespaar je op de lange termijn geld; als je ze niet repareert voordat je verkoopt, zullen de nieuwe eigenaren waarschijnlijk een korting vragen om de reparatie kosten te dekken. Steek ten slotte een kaars af als kers op de taart tijdens de bezichtiging. Zo kunnen potentiële kopers zichzelf zien wonen in het huis.  


Een huis verkopen kan veel werk zijn, maar het hoeft niet overweldigend te zijn. Door op te ruimen, grondig schoon te maken en kleine reparaties uit te voeren, kun je je huis snel en zonder al te veel stress verkoopklaar maken. Een makelaar Rotterdam kan je hierbij helpen en dit proces te versnellen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verkoopklaar maken van je huis!