Landelijke Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Waar kan een loodgieter jou bij helpen?

Loodgieters zijn voor de uitvoering van tal van verschillende werkzaamheden binnen en buiten je woning in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van nieuwe leidingen, bij een renovatie van de badkamer of keuken. Mogelijk wil je naast de bestaande wastafel een tweede wastafel aansluiten. De kans is groot dat het bestaande netwerk aan leidingen in dit geval moet worden uitgebreid. Vergelijkbaar is het verplaatsen van de spoelbak in de keuken. Ook nu moeten er leidingen verlegd worden. Door hier een loodgieter voor te benaderen, verklein je de kans op lekkages in huis. Over lekkages gesproken: je laat ze snel oplossen door een 24-uurs loodgieter.  

Loodgieter inschakelen bij een nieuw-, aan- of verbouw 

Bij een nieuw-, aan- of verbouw van je woning zorgen loodgieters niet alleen voor het aansluiten van nieuwe leidingen. Ze kunnen ook de sanitaire voorzieningen monteren, de spoelbak aansluiten op de afvoerleiding, enzovoorts. De ervaring die een loodgieter heeft met het uitvoeren van dergelijke klussen maakt dat de kans op het ontstaan van lekkages minimaal is. Vaak zijn lekkages het gevolg van losse leidingen die niet goed op elkaar aansluiten. Er ontstaat hierdoor speling, waarlangs het water uit een leiding kan sijpelen. 

Hulp van een 24-uurs loodgieter bij problemen 

Mocht er zich onverhoopt toch een lekkage voordoen, dan helpt een 24-uurs loodgieter je deze op te lossen. Het is hierbij belangrijk dat een lekkage zo snel mogelijk wordt verholpen, daar het een ernstige vochtschade aan je woning voorkomt. Vochtschade herken je aan de gele plekken op wanden of het plafond. Ook houtrot in bijvoorbeeld een wastafelmeubel of keukenkastje kan een vorm van vochtschade zijn. Andere situaties waarin de hulp van een 24-uurs loodgieter wenselijk is: bij een verstopping van de afvoer en bijvoorbeeld een lekkende gasleiding in huis. In dat laatste geval ligt een koolmonoxidevergiftiging op de loer, als er niet snel genoeg gehandeld wordt.