Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Bedrijven in de problemen

Veel bedrijven merken dat het weer een stuk beter gaat met de economie de laatste jaren. De economie is weer uit een diep dal gekropen. Dit heeft veel slachtoffers gekost. Niet letterlijk, maar er zijn veel mensen die hun bijna zijn kwijtgeraakt in de periode van laagconjunctuur. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven die faillissement hebben moeten aanvragen tijdens deze perioden. Het was een zware crisis die veel mensen hebben geraakt. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld was de crisis te voelen.

Gelukkig is de periode van crisis weer voorbij en is er meer dan genoeg werk. Bedrijven krijgen het drukker. Soms zelfs zo druk dat het maar moeilijk aanpoten is. Ze komen personeel te kort of hebben wat langer de tijd nodig om alles goed te kunnen doen. De werkzaamheden kunnen hierdoor wat meer tijd in beslag nemen en minder goed gedaan worden. Voor dit soort situaties kan je als bedrijf zijnde er voor kiezen om sommige werkzaamheden uit handen te geven. Vaak heeft elke afdeling een paar van dit soort klussen die moeten gebeuren, maar veel tijd in beslag nemen. Deze kunnen vaak uitbesteed worden aan een andere bedrijf die zich hier mee bezig kan gaan houden. Op deze manier heeft de rest van het personeel meer focus op hetgeen er echt toe doet. De belangrijkere werkzaamheden komen op deze manier weer op nummer één te staan. En je zal zien dat deze dan ook beter uitgevoerd worden. Een win-win situatie dus!

Een voorbeeld van een werkzaamheid dat uit handen kan worden gegeven is de salarisverwerking. Vaak neemt dit wat tijd in beslag en staat het ook niet bekend als één van de leukste dingen om te doen bij de Human Resource afdeling. Er zijn een hoop bedrijven die zich bezig houden met activiteiten voor HRM, zoals CBBS.

Voor meer info : https://www.cbbs.nl/