Landelijke Bedrijvengids
Image default
Auto's en Motoren

De Mini Cooper

Het kopen van een elektrische auto wordt dit jaar niet zo moeilijk meer. Mini Cooper  komt namelijk in maart met een volledig elektrische uitvoering die het beste van de rijke historie van de auto combineert met de nieuwste technologieën. Daarmee zet Mini Cooper een mooie stap naar een vlekkeloze toekomst.

Alleenheerser in de Rally van Monte Carlo

Over de historie van de Mini Cooper kun je met gemak een boek schrijven, te beginnen met het feit dat de Mini Cooper aanvankelijk de rallyauto bij uitstek was en liefst drie keer de Rally van Monte Carlo won. Ondertussen is de Mini Cooper beschikbaar in een uitvoering met drie en vijf deuren, een cabrio, de Clubman, de Countryman en de Countryman PHEV. Daar komt straks dus de Mini Electric bij. De Mini Cooper beschikt over alles waarover een auto zou moeten beschikken; de cirkelvormige dagrijverlichting is prachtig, terwijl het achterlicht juist in Union Jack design is uitgevoerd. De Mini heeft een fraai touchscreen, Apple Car Play en je krijgt real time Traffic Information, verkeersinformatie dus. De Mini Cooper beschikt over vier royale zitplaatsen.

Van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 7,3 tellen

Kijken we naar de Mini Electric, dan zien we een auto die het kopen elektrische auto weer een stuk gemakkelijker maakt. De Mini houdt straks ook gewoon het bekende ‘go kart’ feeling en biedt straks 184 PK. Je bereikt in de Mini Electric in 7,3 tellen de 100 kilometer per uur en het design wordt door kenners omschreven als iconisch. Er komen vier uitrustingen van de elektrische Mini Cooper en er is sprake van 1-traps transmissie. Er komen voorts twee niveaus van regeneratief remmen en daarnaast gaat de elektrische auto beschikken over e-drive services en tal van remote services. De Mini Electric wordt, concluderend, gewoon adembenemend mooi.