Landelijke Bedrijvengids
Image default
Attracties

Maatwerk speeltoestellen en handige tips om een speeltuin in te richten

Een speeltuin ontwerpen is een uitdagende en ook een lastige klus. Want welke maatwerk speeltoestellen wilt u sowieso in de speeltuin gebruiken? En hoe zorgt u ervoor dat de maatwerk speeltoestellen veilig zijn en een goede kwaliteit hebben? Is het slim om de speeltuin zelf in te richten of is het aan te raden om hiervoor een specialist in te schakelen? Met onderstaande tips helpen we u op weg om het ontwerpen en onderhouden van een speeltuin doordacht aan te pakken.

 

1. Kies voor een ervaren verkoper van maatwerk speeltoestellen

Het is aan te raden om direct een specialist te contacteren bij het begin van uw plannen om een speeltuin te ontwerpen en in te richten. Kies voor een bedrijf met ruime ervaring, een groot aanbod aan maatwerk speeltoestellen en een bedrijf dat u ook kan ondersteunen bij uw ontwerpplannen. Vaak is gebruikmaken van een speeltuintoestelbedrijf een goede totaaloplossing en daardoor de voordeligste optie. Door de ervaring van dit soort bedrijven voorkomt u dat u fouten maakt op het gebied van bijvoorbeeld veiligheid. Qua veiligheid gelden er namelijk strenge regels voor speeltoestellen als het gaat om inspectie, onderhoud, hoogte en breedte, et cetera.

 

2. Gebruik duurzame toestellen die weinig onderhoud nodig hebben

Deze tips is een inkopper, maar daarom niet minder waar: de keuze voor duurzame maatwerk speeltoestellen is aan te raden. Duurzame speeltoestellen zijn doorgaans gemaakt van sterke, liefst natuurlijke materialen en gaan lang mee. Het onderhoud van deze goede kwaliteit speeltoestellen – bijvoorbeeld toestellen gemaakt van Robinia hout – is eenvoudig. De zijn houten toestellen van Robinia goed bestand zijn tegen uiteenlopende weertypen.

 

3. Regel de inspectie goed

Periodieke veiligheidscontroles van speeltoestellen zijn wettelijk verplicht. Het is aan te raden om deze controles uit te laten voeren door een gediplomeerde controleur die precies weet waar op gelet moet worden. Zo voorkomt u ongevallen en schadeclaims