Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Wat houdt payrolling precies in?

Als snelgroeiend bedrijf heb jij vast al eens gehoord van payrolling. Zo niet, dan is dit een echte gemiste kans, want het biedt veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. In deze blog zullen wij uitleggen wat payrolling is, en wat voor jou de mogelijkheden zijn. 

Wat is payrolling?

Payrolling houdt in dat een extern bedrijf de personeelszaken van jou overneemt. Zo’n extern bedrijf wordt een Payroll-organisatie genoemd. Zij regelen alles voor jou op het gebied van personeelszaken: contracten, verlof, loonstrookjes etc. Dit kan erg handig voor jou zijn, omdat deze werkzaamheden er bij jou nog wel eens bij in kunnen schieten. Het is fijn voor jouw werknemers als ze er op kunnen vertrouwen dat hun personeelszaken professioneel worden uitgevoerd; dit zit met een Payrolling-organisatie helemaal goed.

Contracten

Het grootste verschil wanneer jij overgaat op payrolling, is het grootste verschil de payroll contracten. Wanneer jij voor een payroll constructie kiest, geef je alle personeelszaken uit hand. Dit betekent dat jouw werknemers niet meer bij jou onder contract staan, maar bij de gekozen Payroll-organisatie. De werkzaamheden worden natuurlijk nog wel bij jou uitgevoerd, maar de contracten gaan niet meer langs jou. Dit houdt niet in dat jij niks meer te zeggen hebt over deze contracten, want jij bent nog altijd de baas. Payroll contracten bestaan in de vorm van vaste contracten, maar er is ook een optie voor een ULV-contract. Dit werkt ongeveer hetzelfde als een 0-urencontract: een werknemer krijgt geen vaste uren, en dus ook geen vast loon. Deze contracten kan je slechts drie keer per persoon uitdelen: hierna ben je verplicht een vast contract aan te bieden. 

Veel voordelen

Payrolling brengt veel voordelen met zich mee. Voor zowel jou als voor je werknemers. Jij wordt van een stuk werk verlost wat je misschien helemaal niet leuk vond om uit te voeren. Deze werkzaamheden worden nu uitgevoerd door een echte professional. Dit is fijn voor jouw personeel, want zij zullen nu de best mogelijke service ontvangen op het gebied van personeelszaken. Zij hoeven zich geen zorgen meer te maken over of hun loon wel op tijd betaald wordt, want de Payroll-organisatie zal dit regelen.

Payroll Select

Een Payroll-organisatie die wij aanraden, is Payroll Select. Zij leveren de best mogelijke service op het gebied van payrolling. Op hun website staat veel informatie over deze dienst, dus al jouw vragen zullen beantwoord worden. Ben je benieuwd wat er zoal mogelijk is voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met één van de specialisten van Payroll Select. Zij zullen graag de tijd voor je nemen, om zo samen de beste payroll constructie te vinden. 

 

https://www.payrollselect.nl/