Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Experimenteren met geestverruimende stoffen

Mensen gebruiken al duizenden jaren geestverruimende stoffen om veranderde bewustzijnstoestanden te verkennen. Tegenwoordig vallen onder deze stoffen psychedelica als paddo’s. In deze blogpost leer je wat ze zijn en waarom ze de moeite waard kunnen zijn om te onderzoeken.

Paddo’s

Paddenstoelen en paddo’s zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Hoewel de termen verwijzen naar hetzelfde type organisme, is er een verschil tussen paddenstoel en paddenstoel. De term “paddenstoel” wordt gebruikt om elke schimmel aan te duiden die een steel, hoed en kieuwen of poriën aan de onderkant van de hoed heeft. Hieronder vallen zowel eetbare paddenstoelen (zoals witte knopen) als psychedelische paddenstoelen (ook bekend als “paddo’s”). Aan de andere kant is “shroom” een informele term die specifiek verwijst naar psychedelische paddenstoelen.

Waarom zou je ze moeten proberen?

Mensen gebruiken psychedelica zoals paddo’s en paddo’s om vele redenen, maar de meest voorkomende reden is om een andere bewustzijnstoestand te ervaren. Psychedelische ervaringen kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar meestal gaan ze gepaard met gevoelens van verbondenheid met andere mensen en de natuur en met intense visuele of auditieve hallucinaties. Veel mensen vinden deze ervaringen verhelderend of zelfs levensveranderend. 

Zijn ze veilig?

Psychedelica worden over het algemeen als veilig beschouwd wanneer ze in kleine doses onder gecontroleerde omstandigheden worden ingenomen door een ervaren gebruiker die van tevoren onderzoek heeft gedaan. Het is echter belangrijk op te merken dat deze stoffen bij sommige mensen onvoorspelbare effecten kunnen hebben en angst- of paniekaanvallen kunnen veroorzaken als ze in hoge doses of zonder goede voorbereiding worden ingenomen. Daarom is het belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je experimenteert met welke psychedelische stof dan ook. 

Bereid je goed voor

Er zijn tegenwoordig veel geestverruimende stoffen beschikbaar waarmee mensen verschillende bewustzijnstoestanden kunnen verkennen, waaronder mushrooms en paddo’s (ook bekend als magic mushrooms). Deze stoffen worden over het algemeen als veilig beschouwd als ze verantwoord in kleine doses onder gecontroleerde omstandigheden worden ingenomen door een ervaren gebruiker die vooraf onderzoek heeft gedaan; het blijft echter belangrijk om je eigen onderzoek te doen voordat je ermee gaat experimenteren, zodat je weet waar je aan begint! Wil je online deze middelen bestellen? Neem dan een kijkje op de website van 24 high.

 

https://www.24high.nl/