Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Bestek en bekers kiezen voor je kleintjes

 

Als je de woorden “bestek” en “bekers” hoort, denk je misschien aan een chic diner of een elegante tafelschikking. Maar als het om jonge kinderen gaat, zijn deze twee voorwerpen essentieel – en het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Van grootte en vorm tot materiaal, er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van bestek en bekers voor je kleintjes. 

 

Hoe kies je de juiste bekers voor je kinderen kiezen?

Als het gaat om bestek en bekers voor kinderen moet veiligheid altijd je eerste prioriteit zijn. Je wilt er zeker van zijn dat elk gebruiksvoorwerp gemakkelijk door de kleine handen van je kind te hanteren is zonder risico op letsel. Verder wil je iets dat duurzaam genoeg is om tegen een stootje te kunnen, maar niet log of te omvangrijk. Tenslotte wil je iets dat vaatwasmachinebestendig is, want wie wil al die kleine stukjes met de hand afwassen?

 

Welke soorten bestek moet je zoeken?

Als je bestek voor je kleintje kiest, ga dan op zoek naar sets met brede handvatten; dat maakt ze gemakkelijker vast te pakken voor kleine handjes. Kies bovendien voor afgeronde randen in plaats van scherpe punten. Hoewel ze er volwassener uitzien, kunnen scherpe randen gevaarlijk zijn! Vermijd tenslotte sets met loodverf of andere giftige materialen. Wil je iets speciaals? Kies dan voor kinderbestek met naam.

 

Welke soorten bekers moet je zoeken?

Het kiezen van de juiste beker kan ook lastig zijn door verstikkingsgevaar van drinkbekers met afneembare ventielen of deksels met kleine onderdelen. Zoek in plaats daarvan een beker met een ingebouwd ventiel, dat dit risico helemaal uitsluit! Kies bovendien bekers van BPA-vrij plastic of siliconen in plaats van metaal (dat te heet kan worden). En kies tenslotte iets met leuke kleuren of patronen, zodat je kinderen er ook echt uit willen drinken!

 

Ontdek de mogelijkheden!

Het uitzoeken van het juiste bestek en bekers voor je kleintjes hoeft niet lastig te zijn, maar het vereist wel een zorgvuldige afweging! Veiligheid moet altijd voorop staan bij het nemen van deze beslissingen. Met deze tips in gedachten kun je slimme keuzes maken bij het kiezen van bestek en bekers waar zowel jij als je kinderen van zullen houden! 

 

https://www.mymepal.com/