Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zorg

Jezelf ontwikkelen

Jezelf ontwikkelen

 

Jezelf verbeteren, het klinkt als een flinke klus maar het hoeft niet zo te zijn. Sterker nog, het kan zelfs een leuk avontuur zijn. Denk bijvoorbeeld aan het leren van een nieuwe vaardigheid zoals gitaar spelen of leren schilderen. Of misschien wil je beter worden in sport of je cijfers op school verbeteren. Het gaat erom doelen te stellen en eraan te werken. Maar weet je, het gaat niet alleen om wat je doet, maar ook om wie je bent. Het gaat over het ontwikkelen van je karakter, je geduld, je vriendelijkheid. Psycholoog IJsselstein zegt vaak dat het gaat over het worden van de beste versie van jezelf. En dat is het mooiste doel dat je kunt hebben.

 

Het ego loslaten

 

Het ego loslaten, dat klinkt misschien raar. Wat betekent dat eigenlijk, het ego loslaten. Simpel gezegd, het ego is het deel van ons dat zich bezighoudt met ons zelfbeeld, ons gevoel van eigenwaarde. Het is het deel van ons dat wil winnen, dat er goed uit wil zien, dat bang is om te falen. Maar soms kan ons ego in de weg staan. Het kan ons bang maken om nieuwe dingen te proberen omdat we bang zijn om te falen. Het kan ons egoïstisch maken omdat we alleen aan onszelf denken. Het ego loslaten betekent niet dat we ons ego kwijtraken. Het betekent dat we leren om niet altijd door ons ego te worden geleid. 

 

Met een psycholoog jezelf hervinden

 

En hier komt de rol van een psycholoog om de hoek kijken. Een psycholoog, zoals psycholoog IJsselstein, kan je helpen bij je reis van zelfontwikkeling. Ze kunnen je helpen om je doelen te bepalen, om te begrijpen wat je echt wilt. Ze kunnen je helpen om je ego te begrijpen en om manieren te vinden om het los te laten. Ze kunnen je helpen om te gaan met moeilijkheden en uitdagingen op je pad.

https://elizabethcueva.nl/psycholoog-ijsselstein/