Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zorg

Fysio Almelo kan je helpen

Bijna iedereen krijgt er in zijn of haar leven wel eens mee te maken met Fysio Almelo. Lichamelijke klachten. Dit kan zich voordoen in de rug, je schouders, je nek, je knieën, je kuiten, je tenen, je polsen, et cetera. Niet alleen met dit soort klachten kun je te maken krijgen, ook klachten zoals Parkinson of Fybromyalgie. Voor al deze soorten van klachten is niet per se een oplossing te vinden, maar wel een manier om de pijn te verzachten, er mee te leren leven of om de klachten zo ver mogelijk of geheel te stoppen. 

Algemene fysio

Fysio Almelo biedt verschillende soorten methoden om de klachten te behandelen. Zo bestaat er bij fysio Almelo algemene fysiotherapie. Algemene fysiotherapie van fysio Almelo behandelt met name klachten die in het dagelijkse leven hinder veroorzaken. Je wordt dan belemmerd in je beweging, en met algemene fysio bij fysio Almelo, kan je hierdoor beter je dagelijkse leven weer oppakken. 

Oedeem

Naast algemene fysio, biedt fysio Almelo de zogeheten Oedeemtherapie. Deze therapievorm is bedoeld wanneer er een vochtophoping in het lichaam is ontstaan. Een vochtophoping kan volgens fysio Almelo ontstaan, na bijvoorbeeld een operatie in het ziekenhuis, wanneer bijvoorbeeld je lymfeklieren worden weggehaald of wanneer je een behandeling hebt gehad, waar je een bestraling bent ondergaan. Door veel oefeningen kun je dan sneller weer bewegen, waardoor de vochtophoping wordt verminderd. Fysio Almelo laat het vocht hiermee op een natuurlijke manier afvoeren. 

Werk gerelateerd

Fysio Almelo biedt ook fysio voor mensen die klachten hebben met als oorzaak werk gerelateerde bewegingen. Dit kan komen door de werkplek waar je de hele dag bent. Fysio Almelo verhelpt niet alleen de klachten, maar geeft ook tips voor de langdurige termijn. Zo worden er tips gegeven door fysio Almelo wat betreft de werkhouding van de patiënt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je gebruik moet gaan maken van een wigkussen die je op je werkplek kunt leggen om geheel de dag recht te zitten en niet met een kromme rug achter je laptop te zitten. Daarnaast kan aangeraden worden een verhoging onder je laptop te plaatsen, waardoor je rechter naar je laptop kijkt.