Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zoekmachine optimalisatie

SEO voor mijn website uitvoeren

SEO voor mijn website uitvoeren

Het uitvoeren van een zoekmachine optimalisatie traject is een proces dat vele maanden kan duren. Vaak wordt dit uitgevoerd door een freelance SEO. Tijdens deze maanden moet er intensief worden gewerkt aan de vindbaarheid binnen de verschillende zoekmachines om tot een optimaal resultaat te komen. Het is een vrij ingewikkeld proces, het behalen van de beoogde rankings binnen de zoekmachines.

Dit is de reden waarom veel mensen afzien van een compleet SEO traject. Dit, terwijl het enorm veel kan opleveren voor een bedrijf wanneer de beoogde rankings worden behaald. Het zorgt voor een gestage stroom kwalitatief hoogwaardige klanten waardoor de omzet significant stijgt.

SEO is voor bedrijven in heel veel veschillende branches de oplossing om de omzet te laten stijgen. Het zorgt niet alleen voor omzet op de korte termijn maar ook op de lange termijn zorgt het voor veel leads en omzet. Dit is de reden dat het ten opzichte van andere marketinginstrumenten een goede oplossing is.

Maar wat is SEO dan precies? In dit artikel neem ik je mee in de belangrijkste facetten van SEO.

SEO is het proces van het hogerop komen in Google. De website wordt geoptimaliseerd rondom een aantal zoekwoorden die de business van het bedrijf goed beschrijven. Wanneer de zoeker dan op zoek is via google (of een andere zoekmachine) staat het bedrijf, wanneer de optimalisaties goed gaan, op nummer 1.

Dit zorgt er dan weer voor dat de zoeker naar de geoptimaliseerde website gaat. Doordat de website is geoptimaliseerd voor SEO is de kans groter dat de zoeker ook daadwerkelijk een aankoop op de website doet.

SEO onderdelen

SEO bestaat uit drie belangrijke onderdelen, namelijk de technische SEO, SEO content en linkbuilding. Linkbuilding is uiteindelijk wat de rankings echt doen stijgen van een website.

Technische SEO bestaat uit de indexatie van de website, mobiele SEO en de website snelheid van de website in kwestie. De technische SEO heeft altijd veel te maken met de gebruikersvriendelijkheid van de website en de funcionaliteiten hiervan.

De SEO content zijn de geschreven woorden op de website. Het is voor iedere website belangrijk om kwalitatief hoogwaardige SEO content op de website hebben staan. Dit om de zoeker goed te informeren over de branche waar het bedrijf werkzaam in is.

Uiteindelijk wordt er een linkbuilding traject ingezet. Dit traject is het verkrijgen van backlinks van andere websites naar de website van de klant.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen. Ralf van Veen is werkzaam voor https://ralfvanveen.com en is een ervaren freelance SEO specialist.

Voor meer info : https://ralfvanveen.com