Landelijke Bedrijvengids
Image default
Winkelen

112 Aalten

112 Aalten is een initiatief vanuit De Aalten Gids. Omdat verpleeghuis- en verzorgingshuisbewoners in Aalten niet altijd makkelijk kunnen bellen naar de hulpdiensten, is dit project in het leven geroepen. Het doel is om mensen te helpen in noodsituaties. Via dit initiatief kunnen mensen direct geholpen worden, ook als ze bijvoorbeeld geen Nederlands spreken, of als ze minder mobiel zijn. Ze hebben dan niet de kostbare tijd om te zoeken naar alternatieven. Door deze service kunnen mensen nu in één oogopslag zien wat er aan steun en hulp beschikbaar is.

Hoe werkt 112 Aalten?

Het 112 Aalten systeem is opgezet met behulp van een speciale app. Om de app te gebruiken moeten mensen eerst een account aanmaken. Daarna kunnen ze bijbehorende hulpnummers toevoegen. Daarnaast is het mogelijk om een foto toe te voegen aan de app. De foto wordt dan automatisch meegestuurd naar 112 als er wordt gebeld. Ook wordt er automatisch contact opgenomen met familie en/of vrienden, als iemand hulp nodig heeft. Daarnaast is er een knop waarmee je direct een ambulance kunt laten komen.

Voordelen

112 Aalten brengt een aantal voordelen met zich mee. Mensen kunnen meteen geholpen worden, zonder dat ze bang hoeven te zijn dat ze contact met de juiste personen of instanties zullen missen. Ook kan het gezondheidswerkers helpen bij het omgaan met patiënten. Ze kunnen beter inschatten wat er aan de hand is en wat de beste oplossing is. Dit kan ervoor zorgen dat hun bezoekers sneller worden geholpen.

Nadelen

Ondanks de voordelen zijn er ook enkele nadelen aan 112 Aalten te benoemen. Als de gebruiker de app vergeten is te updaten, of zichzelf uitgeschakeld heeft, kan hij of zij niet meer gebruik maken van de service. Ook is het belangrijk dat de gebruiker voldoende kennis heeft van het gebruik van mobile apparaten en het internet, om de service te kunnen gebruiken.

Voor meer informatie kunt u terecht op 112 Aalten.

Conclusie

112 Aalten is een uitstekend initiatief vanuit De Aalten Gids. Door de app te gebruiken kunnen mensen direct geholpen worden in noodsituaties. Daarnaast biedt het zorgverleners en bezoekers veel voordelen. Een goed geïnformeerde gebruiker, die over de juiste kennis beschikt, kan optimaal gebruik maken van deze service.

.