Landelijke Bedrijvengids
Image default
Vakantie

Op de camping in Noord-Holland heb je het allemaal

Nederland is, ook voor de vakantieganger, een enorm veelzijdig land. In elke provincie valt wel wat te ontdekken. Maar het meest veelzijdig? Dat is de provincie Noord-Holland. Ons advies: gebruik een van de campings in Noord-Holland als uitvalsbasis om deze provincie te leren kennen.

Amsterdam

De bekendste trekker van de provincie Noord-Holland is natuurlijk Amsterdam. Maar net zoals Nederland meer is dan tulpen, windmolens en coffeeshops, is Noord-Holland veel meer dan enkel dat gebiedje binnen de Ring. Ons advies: trek één dagje uit om Amsterdam en haar musea te verkennen, maar kijk verder dan alleen de hoofdstad.

VOC-verleden

Het VOC-verleden is in Amsterdam overal te zien. Maar ook elders in de provincie zijn de sporen van de VOC nog duidelijk zichtbaar. Denk aan steden als Hoorn en Enkhuizen. Hier leeft het verleden nog steeds.

Vissersdorpen

Van de wereldstad Amsterdam naar het andere uiterste: de traditionele vissersdorpen Volendam en Marken zijn het bezoeken meer dan waard. Niet alleen om haring te happen of paling te komen eten (hoewel je dat zeker niet mag missen), maar ook vanwege de ouderwetse bouwstijl en traditionele klederdracht.  Als je van Oud-Hollande tafereeltjes houdt, moet je natuurlijk ook een dagje naar de Zaanse Schans!

Even bijkomen in de Kop van Noord-Holland

Vakantiegangers hebben vaak de neiging om “alles” te willen zien. Maar dan zou je zomaar overprikkelt kunnen raken. Vergeet niet een rustpunt in je vakantie in te bouwen. Een goed idee is om halverwege de vakantie een rustdagje in te plannen. Blijf lekker de hele dag op de glamping en pak er een goed boek bij. Of plan een trip naar de Kop van Noord Holland. Hoewel je vlakbij de Randstad bent, kun je hier nog echte rust vinden. Omringd door water (de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer) bevindt je je hier in een heel andere wereld.

Eilandhoppen

Wist je trouwens dat je vanaf de glamping in Noord-Holland ook prima een dagje kunt eiland hoppen? Pak de veerboot vanaf Den Helder en vaar naar Texel. Daar huur je een fiets om het eiland eens in alle rust te leren kennen.

De provincie Noord-Holland is een verrassend diverse provincie. Zelfs als wanneer je in de Randstad woont, valt hier nog meer dan genoeg te ontdekken. Het is dus de perfecte plek om je vakantie door te brengen. Wacht niet langer en bezoek www.glampings.nl om je volgende vakantie tot in de puntjes voor te bereiden.