Landelijke Bedrijvengids
Image default
Geschenken

Trouwringen: Hoe kies u dit kostbare juweel!

De trouwring is het belangrijkste symbool van de vereeuwiging van een relatie. Waar beiden ervoor kiezen een pact te sluiten dat verbondenheid, respect en liefde inhoudt om een gezin te vormen en op een harmonieuze manier te leven. Hoewel de gewoonte om een trouwring te dragen dateert van de oude Griekse, Egyptische en Romeinse beschavingen, maakt deze ring nog steeds deel uit van huwelijksvieringen in verschillende religies, vooral de christelijke.

De keuze van het perfecte model is echter niet altijd gemakkelijk. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips om u te helpen de trouwringen in Harderwijk te kiezen die bij uw persoonlijkheid passen. Bekijk ze!

 

1. Materiaal

Het materiaal is het eerste criterium om te evalueren bij het kiezen van uw trouwringen. Het meest gebruikte is meestal goud, dat geel, wit of roze kan zijn, en 14, 18 of 24 karaat kan hebben, afhankelijk van het budget. Het is echter belangrijk erop te wijzen dat de zuiverheid van goud niet altijd een voordeel is: hoe hoger het karaat, hoe kneedbaarder de ring zal zijn en bijgevolg hoe groter de kans op krassen en vervormingen.

Voor wie goud niet zo waardeert of zich dit kostbare materiaal niet kan veroorloven, zijn zilver, platina en titanium uitstekende alternatieven tegen een zeker meer betaalbare prijs. Ze hebben allemaal een verschillend gewicht en sterkte, platina, bijvoorbeeld, is het meest bestendig.

 

2. Budget: Hoeveel bent u van plan uit te geven?

De prijs van trouwringen in Harderwijk varieert naar gelang de zuiverheid van het metaal, het model en ook de afwerking. Een 14 karaat gouden trouwring heeft zeker een andere prijs dan een model met 18 karaat, omdat deze laatste een hoger percentage goud bevat.

Hetzelfde gebeurt met het ontwerp, er zijn eindeloze combinaties van ringen voor elk wat wils. We vinden ringen in effen goud, met of zonder diamanten, en zelfs sobere of meer gesofisticeerde afwerkingen. Vervolgens moet u de ringen kiezen die binnen uw budget passen en vooral van goede fabricagekwaliteit zijn, want het zijn de juwelen die u levenslang zult dragen.

 

3. Stijl en patroon

Uw stijl is de sleutel om te bepalen welk trouwring patroon perfect is voor uw routine. Trouwringen moeten een element zijn dat harmonieert met u en uw partner als onafhankelijke mensen, maar ook als koppel. Kies dus een model dat jullie beiden bevalt. Allereerst moet u de vorm kiezen, tussen ronde en vierkante ringen, met een plat of een afgerond oppervlak. Er zijn ook verschillende afwerkingsmogelijkheden: glanzend, satijn, ijseffect of mat.

 

4. Een gepersonaliseerde gravure

Over het algemeen moeten trouwringen worden gepersonaliseerd met een gravure. Hoewel bijna alle echtgenoten ervoor kiezen hun naam of trouwdatum te laten graveren, is het ook mogelijk de ringen te personaliseren met een zin die voor jullie beiden van belang is. Vergeet niet dat personalisatie de sleutel is tot het creëren van een uniek en exclusief stuk!