Landelijke Bedrijvengids
Image default
Electronica en Computers

Maakt Microsoft 365 backups van je productiviteitstools?

Microsoft 365 is een populaire suite van productiviteitstools voor bedrijven en individuen. Het bevat een breed scala aan applicaties zoals Outlook, Word, Excel, PowerPoint en nog veel meer. Bedrijven vertrouwen vaak op Microsoft 365 voor hun dagelijkse taken en om hun bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen.

Echter, veel mensen zijn zich er niet van bewust dat Microsoft 365 geen automatische back-up biedt voor hun gegevens. Dit kan een groot probleem zijn als er iets misgaat, zoals een systeemstoring of een ransomware-aanval. Als er geen back-up van uw gegevens is gemaakt, kunt u alles kwijtraken.

Daarom is het essentieel om een Microsoft 365 back-up te hebben. Dit betekent dat u een kopie van uw gegevens elders opslaat, zodat u deze gemakkelijk kunt herstellen als er iets misgaat. Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee u een back-up van uw Microsoft 365-gegevens kunt maken, zoals Veeam, Acronis en Druva.

Microsoft 365 backup voor zakelijk gebruik

Een Microsoft 365 back-up is een belangrijk onderdeel van elk goed bedrijfscontinuïteitsplan. Het is van vitaal belang dat u ervoor zorgt dat uw gegevens veilig en beschermd zijn, zodat u erop kunt vertrouwen dat u snel weer aan het werk kunt als er iets misgaat. Dus als u Microsoft 365 gebruikt, zorg er dan voor dat u een back-up maakt van uw gegevens en dat u deze regelmatig bijgewerkt.

Waar maakt Microsoft 365 een backup van? 

Als u ervoor kiest om een externe back-upoplossing te gebruiken, kan deze back-up maken van een breed scala aan Microsoft 365-gegevens, waaronder:

  • E-mails

  • Agenda’s

  • Contactpersonen

  • OneDrive-bestanden

  • SharePoint-sites

  • Microsoft Teams-gegevens

  • Yammer-gegevens

  • OneNote-notitieblokken

Het is belangrijk om te begrijpen welke onderdelen van uw Microsoft 365-omgeving u moet back-uppen om ervoor te zorgen dat u in staat bent om in geval van een storing of verlies van gegevens snel te herstellen. Door regelmatig een Microsoft 365 backup te maken en deze op een veilige locatie op te slaan, kunt u ervoor zorgen dat uw gegevens altijd beschermd zijn en beschikbaar zijn wanneer u ze nodig heeft.

Waarom zijn backups essentieel?

Back-ups zijn van cruciaal belang omdat ze een veiligheidsnet bieden in geval van gegevensverlies, beschadiging of onbedoelde verwijdering. Als uw gegevens verloren gaan, kan dit ernstige gevolgen hebben, zowel persoonlijk als professioneel. Het kan leiden tot verlies van productiviteit, vertragingen in projecten, verlies van belangrijke documenten, en zelfs financiële schade.

 

https://www.bitcom.nl/moderne-werkplek/microsoft-365-backup/