Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Uw staal voordelig laten verzinken

Verzinken betekent het dompelen van metaal – staal, in dit geval – in een beschermende laag van zink. Het staal behoudt zijn vaste vorm, maar het zink wordt met een temperatuur van rond de 450 graden Celsius aan de kook gebracht. Na afloop van het bad blijft er een laagje zink op het staal achter. Dit zink droogt op en beschermt het staal tegen corrosie in de vorm van roest. Wilt u uw staal laten verzinken of galvaniseren en woont u in Breda of omgeving? Doe dit dan bij Verzinkerij Rijen uit Noord-Brabant. Hier kunt u uw staal professioneel laten verzinken. Het gaat, voor het in het zinkbad wordt gelegd, in drie baden met aparte vloeistoffen, die ervoor zorgen dat het staal wordt ontvet, gebeitst en tot slot gefluxt. Het thermisch verzinken vindt dus eigenlijk pas in de allerlaatste stap van het badderproces plaats.

Wat levert thermisch verzinken u op?

Aan thermisch verzinken zijn enkele onweerlegbare voordelen verbonden. Zo zorgt het verzinkingsproces ervoor dat het staal langer meegaat en minder snel onder invloed van corrosie komt te staan. In de buitenlucht of overige elementen zal staal gaan roesten, dat is een jammerlijk (maar onweerlegbaar) feit. Als het staal professioneel is verzinkt, is het minstens 10 jaar en maximaal 50 jaar beschermd tegen corrosie. Hoe lang de beschermende zinklaag meegaat, is afhankelijk van de dikte van de laag en de kwaliteit van het staal.

De afmetingen van het zinkbad

Het bad van deze verzinkerij in Rijen is geen bad waarin u met uw badeendje graag wil dobberen. Het is een bad dat zeer heet is en krachtig genoeg om uw staal voor langere tijd te beschermen. Het bad heeft grote afmetingen, namelijk 4.5 x 2 x 1.30 meter. In het bad kunnen staaleenheden met een lengte tot 4.7 meter verzinkt worden. Is het staal langer, dan kan een dubbeldip worden toegepast. Wilt u meer informatie over staal verzinken in Rijen? Neem dan contact op met Verzinkerij Rijen in Brabant.

https://verzinkerij-rijen.nl/