Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Laminaat versus PVC vloer incl leggen

Tegenwoordig zijn er meer promoties en aanbiedingen voor een PVC vloer incl leggen in je woning. Maar toch twijfelen mensen vaak over het aankopen van laminaat voor in huis of toch kiezen voor een PVC vloer. Een PVC vloer is beter met het geleiden van warmte dan laminaat en ook kan zo’n vloer beter overweg met water. Hierdoor heb je dus meer ruimte als je vaak knoeit en laminaat en vocht kunnen dus niet zo goed samen overweg. Het is wel zo dat laminaat goedkoper is, maar als je gaat focussen op de kwaliteit dan is het beter als je kiest voor een PVC vloer. 

Hoelang kan een PVC vloer meegaan?

Eén van de grootste voordelen voor een PVC vloer incl leggen is dat het echt lang mee kan gaan met je woning. De lange levensduur is een extra voordeel en daarom kiezen mensen ook echt voor een PVC vloer. Als de vloer ook echt goed is gelegd door een professional dan heb je de kans dat je PVC vloer weleens 30 jaar mee kan gaan met de woning. De vloer is echt super sterk en daarom heb je dus ook geluk als je ervoor kiest dat je vloer dus echt lang mee kan gaan tijdens je verblijf in je woning!

Kiezen voor plak PVC vloer of klik PVC vloer?

Het is altijd moeilijk om een keuze te maken over een PVC vloer en dan is de vraag ook nog of je moet gaan voor plak of klik. Een klik PVC vloer kan wel makkelijk en sneller zijn in het leggen, maar je hebt wel een ondervloer nodig als je wilt dat de vloer lang meegaat met je woning. Een plak PVC vloer is moeilijker te leggen, maar hiervoor heb je geen ondervloer nodig dus kan het sneller af zijn.