Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Het belang van het recyclen van oude metalen

Het is geen geheim dat we in een wegwerpmaatschappij leven. We gebruiken dingen tot ze kapot gaan of tot ze ons vervelen, en dan gooien we ze zonder nadenken in de vuilnisbak. Maar wat gebeurt er met al die spullen als ze eenmaal op de vuilnisbelt liggen? Het meeste blijft daar jaren liggen, langzaam ontbindend en giftige stoffen likkend in de grond. Daarom is recycling zo belangrijk. Het helpt onze afhankelijkheid van nieuwe materialen te verminderen, vermindert de vervuiling en bespaart energie.

 

En recycling is niet alleen beperkt tot papier en plastic. Je kunt ook metaal recyclen! Sterker nog, oude metalen recyclen is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om het milieu te helpen beschermen. Dit is waarom:

Oude metalen recyclen

De voordelen van het recyclen van metaal

Als je metaal recyclet, help je niet alleen de vervuiling te verminderen en energie te besparen – je helpt ook onze natuurlijke hulpbronnen te behouden. Metaalwinning eist een tol van het milieu. Het mijnproces resulteert vaak in het verlies van bovengrond, wat kan leiden tot bodemerosie. En de chemicaliën die gebruikt worden bij de metaalraffinage kunnen zowel de lucht als het water vervuilen 

 

Maar als je metaal recyclet, kun je al die negatieve effecten vermijden. Voor recycling is veel minder energie nodig dan voor het delven en raffineren van nieuw metaal, wat betekent dat er minder broeikasgassen in de atmosfeer terechtkomen. Volgens de EPA bespaart het recyclen van een ton staal 2500 pond ijzererts, 1400 pond steenkool en 120 pond kalksteen! 

 

Hoe metaal te recyclen

Nu je dus alles weet over de voordelen van metaalrecycling, vraag je je waarschijnlijk af hoe je dat moet doen. Het goede nieuws is dat het eigenlijk heel gemakkelijk is! Eén manier is om je metalen blikjes (frisdrankblikjes, soepblikken, enz.) naar je plaatselijke recyclingcentrum te brengen. De meeste centra accepteren alle soorten metaal, waaronder aluminium, messing, koper, ijzer en staal 

Je kunt ook schroot recyclen van grotere voorwerpen zoals apparaten en auto’s. Om een schrootrecycler bij jou in de buurt te vinden, kun je gewoon online zoeken of contact opnemen met je plaatselijke afvalbeheerder. Veel gemeenten hebben ook speciale evenementen waar je je metaalschroot kunt brengen voor recycling – let daar dus op! 

 

Oude metalen recyclen is een van de beste dingen die je voor het milieu kunt doen – en het is gemakkelijker dan je denkt! Dus als je de volgende keer wat aluminium blikjes of schroot hebt liggen, recycle ze dan in plaats van ze weg te gooien. Je inspanningen zullen helpen onze natuurlijke hulpbronnen te behouden en onze wereld schoner te maken voor toekomstige generaties.