Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Zoekt u de juiste kleding voor uw specifieke beroep? Let hier op!

Zoveel mensen, zoveel beroepen. Elk beroep kent weer andere eisen aan de beroepskleding. Zo herken je een politieagent direct aan het uniform, waar een dokter ieder dag een steriel witte jas aantrekt. Voor sommige beroepen is het belangrijk dat de kleding veiligheid verschaft, waarbij voor andere beroepen de kleding juist zichtbaarheid moet bieden. De juiste bedrijfskleding draagt bij aan een professionele en veilige werkomgeving. Meestal zorgt u werkgever voor de juiste kleidingvoorschriften en eventueel bedrijfskleding, maar wanneer u voor uzelf werkt dient u zelf te denken aan bijpassende werkkleiding. In dit artikel leest u waar u op kunt letten bij het kopen van professionele en passende beroepskleding.

Veiligheid staat voorop!

Het allerbelangrijkste aspect aan werkkleding is dat het veilig is. Kleding beschermt uw lichaam tegen onder andere weersomstandigheden en verwondingen. De mate en het type veiligheid is weer afhankelijk van het beroep. Denk hierbij aan brandwerende kleding voor lassers en extra dikke kniestukken in de werkbroek van een bouwvakker. Hurricane is hét platform als het gaat om bedrijfskleiding. Ook hier staat veiligheid voorop. Ieder kledingstuk voldoet aan wettelijke veiligheidsvoorschriften, zodat u altijd p u kleding kunt vertrouwen.

Comfortabel werken

Na veiligheid is comfort ook erg belangrijk. Tuurlijk, uw werkkleding zit niet zo lekker als uw joggingbroek. Maar aangezien u veel tijd in uw werkkleding doorbrengt, is het wel belangrijk dat deze ook comfortabel zit. Zorg voor een goede pasvorm, zodat u zich vrij kunt bewegen in uw werkkleding. Bepaal hierna nog wat de verdere eisen zijn waar uw kleding vanuit uw beroep aan moet voldoen. Dient de kleding bij te dragen aan uw zichtbaarheid? Mag de kleding vies worden of wilt u juist een nette, verzorgde uitstraling creëren? Welke veiligheidseisen worden er gesteld aan uw beroepskleding? Dit soort vragen helpen u de juiste beroepskleding samen te stellen. Ga na waar u precies behoefte aan heeft wat betreft uw werkkleding. Bij Hurricane kunt u de kleding samenstellen naar uw wensen en eventueel laten bedrukken met uw logo.

Denk aan de juiste accessoires

Zonder bijpassende, professionele accessoires is uw (werk)garderobe niet compleet. Denk bijvoorbeeld aan goede werkschoenen, kniebeschermers, helmen, jassen, vesten, veiligheidshesjes, riemen en handschoenen. Het is belangrijk dat u jaarrond en in ieder weerstype kunt werken. U kunt dus ook nog denken aan winterkleding of korte broeken voor in de zomer. Een goede regenjas is in ons natte kikkerlandje ook geen overbodige luxe, zeker als u veel in de buitenlucht werkt. Ook deze accessoires kunt u makkelijk bij Hurricane laten bedrukken en ook deze voldoen uiteraard aan de wettelijke veiligheidsvoorschriften.