Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Zo kun jij je huis duurzamer maken

Steeds vaker lees je over hoe belangrijk duurzaamheid wordt. Goed voor het milieu, verlaagt CO2-uitstoot terug en ga zo maar door. Wil jij je energierekening van je huis verlagen? Of wil je comfortabel wonen en tegelijk aandacht besteden aan het behoud van het klimaat? Overweeg dan om je huis te verduurzamen! Er zijn verschillende manieren om je huis duurzamer te maken, afhankelijk van je budget en je huis. Wil je weten waar je mee kunt beginnen? Lees dan snel verder!

Isoleren

Energie besparen is beter voor je beurs, daarnaast ook voor het klimaat en het verhoogt het wooncomfort in je huis. Je kunt het energieverbruik in je woning verlagen door bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtwering of isolatie. Dit kun je al doen met zuinige apparaten en door bepaalde gewoontes aan te passen. Er zijn verschillende manieren om te isoleren in huis. Voorbeelden hiervan zijn dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie of hr – of triple glas laten plaatsen.

Energieleverancier

Een belangrijk kenmerk van een duurzame woning is de keuze voor groene stroom. Veel energieleveranciers in Nederland leveren tegenwoordig groene stroom. Deze energie is opgewekt uit bronnen die nooit opraken en daarom zeer duurzaam zijn. Daarnaast zijn er vele energievergelijkers te vinden. Met een energievergelijker kun je aangeven dat je voorkeur uitgaat naar groene stroom. Deze energieleveranciers worden daarnaast gerangschikt op hun groene stroom maar ook op de prijs die je betaalt. Zo weet je ook welke energieleveranciers de goedkoopste zijn.

Zonnepanelen

Met het aanleggen van zonnepanelen kun je je eigen stroom opwekken of je energieverbruik verlagen. Het is hierbij handig om eerst te weten je het dak van je huis hiervoor geschikt is. Vaak kun je dit op het internet al laten checken. De opbrengst van de zonnepanelen kun je uitrekenen met verschillende rekentools die op het internet te vinden zijn. Als de zonnepanelen op het dak liggen profiteer je het meest als je de stroom gebruikt op het moment dat je die ook opwekt. Zo verdien je de investering het snelste terug.