Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Werkkleding tips voor de horeca

Goede werkkleding is essentieel in de horeca, omdat het een enorme invloed kan hebben op de klantervaring. Hier zijn wat tips om je te helpen de juiste werkkleding voor je personeel te kiezen:

1. Denk in de eerste plaats aan comfort. De kleding moet comfortabel zijn en je personeel moet zich vrij kunnen bewegen terwijl ze hun taken uitvoeren. Ademende stoffen zoals katoen zijn een goede keuze omdat ze licht en ademend zijn.

2. Laagjes erop. Laagjes kunnen een effectieve manier zijn om je personeel warm te houden in koudere omgevingen, maar bieden hen ook flexibiliteit als de temperatuur stijgt tijdens piekuren later op de dag of ’s avonds.

3. Kies kleuren verstandig. Je kleurkeuze hangt af van de stijl van je bedrijf. Als je twijfelt, kies dan voor neutrale kleuren zoals zwart of grijs, die veelzijdig zijn voor elke gelegenheid.

4. Vergeet de details niet. Details zoals knopen, ritsen en zakken kunnen het verschil maken in stijl en bruikbaarheid. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van de werkkleding van je personeel bedenkt hoe deze kledingstukken samen zullen gaan.

5. Investeer in kwaliteitsmaterialen en -ontwerpen die gemaakt zijn om lang mee te gaan en het comfort en de bescherming te bieden die ze nodig hebben tijdens het uitvoeren van hun taken. Kwaliteitsmaterialen zorgen er ook voor dat ze er langer netjes en professioneel blijven uitzien, wat belangrijk is voor de klanttevredenheid.

Door rekening te houden met deze tips kun je ervoor zorgen dat je personeel er altijd representatief uitziet en professioneel terwijl ze de best mogelijke klantervaring bieden.

Kokskleding

Chef-koks dragen specifieke kleding om hun taken in de keuken veilig en efficiƫnt uit te voeren. Professionele kokskleding is ontworpen om ze tijdens het werk comfortabel en beschermd te houden. Koksmutsen, hoeden, broeken, schorten en schoenen zijn allemaal belangrijke onderdelen van kokskleding die bijdragen aan een veilige werkomgeving.

Koksmantels zijn er in vele stijlen en kleuren, maar hebben meestal lange mouwen, brede revers, knopen of ritsen aan de voorkant en zakken aan de buitenkant om keukengerei of thermometers in op te bergen. Bij een koksmuts wordt ook een muts gedragen om het haar te beschermen tegen voedseldeeltjes in de lucht en om zweet uit de ogen te houden tijdens het koken. De traditionele koksmuts is wordt een toque genoemd en is meestal wit van kleur.

Keukenschorten zijn essentieel om kleding te beschermen tegen morsen en spatten en geven het een professioneel tintje. Schorten kunnen effen of gedessineerd zijn, met zakken om keukengerei of andere dingen in op te bergen. Daarnaast bieden koksbroeken comfort en bescherming tijdens het koken en een extra laag isolatie tegen warmtebronnen.

Ten slotte zijn antislipschoenen belangrijk voor koks die in de buurt van hete ovens of grills werken. Het juiste type schoen biedt de ondersteuning die je voeten nodig hebben tijdens de werkdag, terwijl het je ook veilig houdt op gladde oppervlakken.

Bij Workwear4all.nl bestel je voordelig jouw horeca werkkleding.