Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Welk ingenieursbureau past bij jou?

Wil je een ingenieursbureau vinden dat past bij jouw kennis en ervaring? In dit blog lees je meer over de verschillende branches van ingenieursbureaus en waarom het belangrijk is om te kijken naar de vacatures die worden aangeboden.

Verschillende ingenieursbureaus

Ingenieursbureaus zijn vaak gespecialiseerd in één of meerdere branches. Zo heb je ingenieursbureaus die zich richten op de bouw, civiel techniek, IT of elektrotechniek. Het is belangrijk om te kijken naar de vacatures die worden aangeboden, omdat ieder ingenieursbureau zijn eigen specialisme heeft.

Bijvoorbeeld: Ingenieursbureau A richt zich op de bouw, maar Ingenieursbureau B heeft meer ervaring in de civiel techniek. Ingenieursbureau C is gespecialiseerd in IT, terwijl Ingenieursbureau D zich bezighoudt met elektrotechniek. Het kan dus zijn dat Ingenieursbureau A beter past bij jouw ervaring en kennis, of juist Ingenieursbureau D.

Het is dus belangrijk om te weten wat voor vacatures er worden aangeboden door de ingenieursbureaus in jouw regio. Zo kun je gemakkelijk een keuze maken en solliciteren bij het bureau dat het beste past bij jou!

Welke functies heb je binnen een ingenieursbureau?

Naast de branches, zijn er ook verschillende functies binnen een ingenieursbureau. Zo heb je functies als engineer, projectmanager en calculator. In ieder ingenieursbureau wordt deze functie anders ingevuld.

Bij Ingenieursbureau A werken ze bijvoorbeeld met een engineer die verantwoordelijk is voor het ontwerp van de constructie, terwijl Ingenieursbureau B juist meer ervaring heeft met projectmanagers. Het is dus belangrijk om te weten wat voor functies er worden aangeboden, zodat je weet of jij de juiste kennis en ervaring hebt.

Solliciteren bij een ingenieursbureau kan gemakkelijk via internet. Maters en De Koning is een ingenieursbureau in Roosendaal en Rotterdam die momenteel verschillende vacatures open hebben staan. Je kunt via een vacature formulier solliciteren. Ook kun je op verschillende functies solliciteren. Kijk of er eentje bij je past en solliciteer direct!