Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat zijn veel voorkomende problemen bij het vervangen van de groepenkast

Bij het vervangen van de groepenkast kunnen de nodige problemen ontstaan. Door een ervaren monteur van Groepenkastvervangennu in te huren en door het vervangen van de groepenkast goed voor te bereiden is veel ellende te voorkomen. In technisch opzicht komt het tamelijk vaak voor dat de aardlekschakelaar in de oude meterkast ontbreekt of niet goed is geïnstalleerd. De monteur kan dat prima voor je oplossen, maar het is goed om daarnaar te kijken voordat er wordt gestart met het vervangen van de meterkast in verband met de kosten die dat met zich meebrengt.

Onduidelijkheid over het aantal groepen

Een probleem bij het vervangen van de groepenkast dat voor hoge extra kosten kan zorgen is onduidelijkheid over het aantal groepen. Als de monteur al aan het werk is met het vervangen van de groepenkast, kan hij niet zomaar extra groepen aanleggen. Soms betekent een toevoeging van enkele groepen zelfs, dat er voor een andere groepenkast moet worden gekozen. Denk daarom vooraf goed na over je toekomstplannen. Wil je zonnepanelen plaatsen, elektrisch koken of een elektrische auto aanschaffen? Houd daar dan rekening mee bij het aantal groepen bij het vervangen van de groepenkast.

Advies inwinnen over het vervangen van de groepenkast

Bij Groepenkastvervangennu kun je advies krijgen over het vervangen van de groepenkast. Niet alleen over het merk van de groepenkast of over andere technische dingen, maar ook over de gevolgen die je toekomstplannen hebben voor de elektrische capaciteit die in je woning wordt gebruikt. Als je zelf onzeker bent over je toekomstplannen zal een adviseur van Groepenkastvervangennu altijd adviseren om niet voor te weinig capaciteit te kiezen bij het vervangen van de groepenkast. Als je later opnieuw dingen moet laten aanpassen aan de elektrische installaties is dat altijd duurder.