Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wat doet een HR adviseur

Mensen die de baas zijn over een groot bedrijf weten wat de meerwaarde kan zijn van een HR adviseur. Een HR adviseur geeft een bedrijf een passend advies. Dit advies zorgt ervoor dat de doelstellingen van het bedrijf sneller behaald kunnen worden. Het komt meestal voor dat een HR adviseur ergens werkt op een project basis, zodra de doelen zijn behaald is het tijd voor een nieuw project.

Een HR adviseur heeft verschillende taken wanneer hij/zij werkzaam is bij een bedrijf. Een van de taken van een HR adviseur is het advies geven. Denk hierbij aan advies geven over het gebruik van bepaalde programma’s of adviezen waardoor de doelen sneller behaald kunnen worden. Ook geeft een HR adviseur soms trainingen of voorlichtingen. Ook zorgt een HR adviseur voor nazorg. Wanneer er bijvoorbeeld een groot project is afgerond. Er worden evaluatie gesprekken gevoerd en hier wordt uiteindelijk een adviesrapport over geschreven.

Er komen ook andere dingen bij kijken zoals het regelen van de personeelsadministratie. Het is belangrijk dat er goed met deze informatie wordt omgegaan, het is namelijk vertrouwelijk. Het is dan ook nodig om minimaal Hbo-niveau te hebben gedaan en hier een diploma van te hebben. Je moet dan een opleiding hebben gedaan op het juridische gebied, personeelsopleiding, bedrijfskunde of HRM. Ook is het belangrijk dat je een beetje goed bent met getallen, er moeten ook berekeningen worden gemaakt. Het kan namelijk zijn dat je ook het gebied salarisadministratie op je krijgt en dingen zoals de loonheffing moet uitrekenen.

Iemand de volgende eigenschappen is het meest geschikt als HR adviseur: analytisch vermogen en oplossingsgericht, informatiegericht, klantgericht en een empathisch vermogen, initiatiefrijk en motiverend en schriftelijk en mondeling uitdrukkingsvaardig. Opzoek naar een HR adviseur voor uw bedrijf die voldoet aan deze vaardigheden? Neem een kijkje op de website van CBBS voor meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl