Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe plaats je nieuwe tegels?

Tegels zijn populair. Niet zo gek ook, want ze geven je tuin of woning een stevige uitstraling en horen niet snel stuk te gaan. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden qua kleur en vormgeving. Heb je geen ervaring met het leggen van tegels? Geen probleem! Tegelbedrijven bieden vaak tegels inclusief legservice aan. Zo hoef je zelf niets te doen en kan het team van professionals aan de slag. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een bedrijf dat ervaring heeft met het leggen van tegels. Zo weet je zeker dat je tuin of woning er straks perfect bij ligt!

Welke tegels zijn er allemaal?

Er zijn allerlei soorten tegels. Zo heb je bijvoorbeeld keramische tegels, betonnen tegels en natuursteen tegels. Welke soort jij kiest is afhankelijk van je budget en smaak. Natuursteen tegels zijn bijvoorbeeld wat duurder dan keramische tegels, maar geven je tuin wel een luxe uitstraling. Het is dus belangrijk dat je goed weet waar je naar op zoek bent voordat je aan de slag gaat.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn gemaakt van aardewerk dat is verhard in een oven. Ze zijn stevig, krasbestendig en makkelijk in onderhoud. Daarnaast heb je bij keramische tegels veel keuze qua vormgeving en kleur. Wil je graag wat meer een landelijke sfeer creëren? Kies dan bijvoorbeeld voor keramische tegels met een rustige print of lichte kleur.

Betonnen tegels

Betonnen tegels zijn steeds vaker populair. Dit komt mede doordat ze er steeds mooier uitzien. Zo zijn er tegenwoordig allerlei soorten betonnen tegels met een woodprint of natuurlijke uitstraling. Daarnaast zijn deze tegels ook nog eens onderhoudsvriendelijk en duurzaam.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels hebben een luxe en sjieke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan marmer of graniet. Wil je echt iets bijzonders? Kies dan voor tegels van blauwe steen of leisteen. Natuursteen tegels zijn niet alleen mooi, maar ook stevig en duurzaam. Wel is het belangrijk dat je ze regelmatig impregneren, zodat ze niet gaan verkleuren.