Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Hoe maak je een waterpijp klaar voor gebruik?

Je ziet de waterpijp tegenwoordig steeds vaker langskomen. De jeugd is er massaal mee bezig. De waterpijp is overgekomen vanuit de Arabische cultuur en begint dus ook in Nederland een gevestigde naam te worden. Toch weten niet veel mensen hoe je een waterpijp klaarmaakt. In dit interview vindt je een stappenplan om de waterpijp klaar voor gebruik te maken.

 

Als eerste is hygiëne heel belangrijk. Zorg er daarom altijd voor dat de waterpijp brandschoon is. Als dit is gebeurd haal je de vaas los van de buis. Deze vaas vul je met kraanwater, doe dit net zo ver totdat de vaas de buis zal raken. De buis moet een klein beetje onderwater komen. Als dit is gelukt kan je de vaas en buis weer in elkaar plaatsen.

 

Hierna kan je gaan beginnen met de tabakskom. Deze kom zal zoals het woord zelf zegt, gevuld worden met tabak. Deze tabak worden in de volksmond ook wel shisha smaken genoemd. Deze tabak stop je uiteindelijk in de kom. Doe dit tot aan de rand van de kom. Wanneer de tabakskom is gevuld, moet je hier zilverfolie overheen plaatsen. Het beste is om dit 2 lagen te doen. Zorg ervoor dat de zilverfolie strak om de kom heen is geplaatst, ook moet de bovenkant van de kom plat zijn.

 

De bovenkant van de kom gaat de lucht doorheen komen. Dit lukt nu nog niet, er moeten eerst gaatjes in worden geprikt. Hoe kleiner de gaatjes, des te beter. De gaatjes zorgen ervoor dat er lucht doorheen komt, kleine gaatjes zorgen dat er geen as van de kooltjes terecht komt in de tabakskom. Wanneer de gaatjes zijn gemaakt kan je waterpijp kooltjes toevoegen op de kom. Deze kooltjes dien je aan te steken. Hierna ben je klaar om te roken van de waterpijp. Vergeet niet de slang in de vaas te stoppen!

Voor meer info : https://premium-hookahs.nl