Landelijke Bedrijvengids
Image default
Adverteren

Draadloos

De ontwikkelingen zijn de laatste jaren ongelofelijk hard gegaan. Het is bijna niet meer bij te houden zo snel gaat alles. Zo is de allereerste iPhone pas uitgekomen in 2007. En kijk hoever de ontwikkelingen nu een aantal jaar later al zijn. Hoe ziet de wereld er dan uit na de volgende 10 jaar? In dit artikel worden de draadloze technologieën besproken en de toepassingen daarvan.

Veel mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder wifi. Hier onder wordt verstaan het draadloze internet werk bij u thuis of in openbare ruimtes. Voor het bestaan van wifi was het nodig om een het desbetreffende apparaat met een kabel te verbinden, voordat u gebruik kon maken van internet. Wifi heeft het mogelijk gemaakt om draadloos, binnen een bepaalde afstand, gegevens te versturen via internet. De werking van wifi berust op het draadloos verzenden van data op de 2.4 GHz-frequentie. Wifi bestaat al sinds 1985 alleen werd pas 20 jaar later actief gebruikt door grotere groepen mensen.

Met bluetooth is het ook mogelijk om draadloos data te verzenden. De naam bluetooth is afgeleid van een koning van de Vikingen, van wie zijn bijnaam Blauwtand was. Zijn bijnaam werd gebruikt, omdat hij in zijn tijd had gezorgd voor een verbinding tussen Scandinavië en Europa. Voor bluetooth wordt ook de 2.4 GHz-frequentie gebruikt, omdat deze zo groot is. Bluetooth verbindingen worden soms gebruikt om bestanden te verzenden tussen 2 verschillende apparaten. Ook wordt het gebruikt bij het verbinden van twee apparaten, bijvoorbeeld een muziek boks, koptelefoon en een achteruitrijcamera. Net als andere draadloze apparaten is een draadloze achteruitrijcamera zeer praktisch.

Als laatste is er de ontwikkeling van NFC. Dit staat voor Near Field Communication. Het wordt gebruikt om kleine hoeveelheden informatie uit te wisselen binnen een straal van 10 centimeter. NFC wordt vooral gebruikt bij het doen van betalingen. In plaats van betalen met je pinpas, wordt het tegenwoordig steeds populairder om te betalen met je smartphone. Dit is dan ook erg handig omdat je dan alleen nog maar je telefoon hoeft mee te nemen en niet ook nog eens je portemonnee.

 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl