Landelijke Bedrijvengids
Bedrijven

Het verbeteren van je loonservice

Als ondernemer wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de salarissen en alles wat eromheen moet gebeuren om alles goed te laten verlopen. Je kunt dan iemand inhuren die dit voor je doet, maar dat kan flink wat geld gaan kosten. Het is natuurlijk ook allemaal afhankelijk van hoe groot je bedrijf is. Zo zal een bedrijf als Shell veel meer tijd moeten steken in de salarissen van de medewerkers dan iemand die maar 10 medewerkers heeft. Voor een groot bedrijf is het handig om dan gebruik te maken van een loonservice.

Dit zijn services die erop gericht zijn om alles rondom het salaris wat eenvoudigers te maken en ervoor te zorgen dat er niet zoveel tijd in gaat zitten. Mocht je dan alsnog iemand aannemen om dit voor je te laten doen dan kan het allemaal sneller en kun je op de kosten besparen. Met een juiste loonberekening kun je dan gemakkelijk zien wat elke werknemer die maand verdient heeft en hoeveel er dus uitbetaald moet worden. Voor de grotere bedrijven is dit goed te koppelen met de afdeling human resource. Voor de wat kleinere bedrijven is het ook geen slecht idee om gebruik te maken van een salarisservice. Met een salarisservice wordt er toch heel wat uit handen genomen en zo kan de ondernemer meer tijd steken in het ondernemen in plaats van dingen die zich er rondom heen afspelen.

Helaas kun je niet om al de loon dingen heen als je je werknemers tevreden wilt houden. Met een klein beetje hulp vanuit de juiste hoek kun je toch heel wat tijd en geld besparen. Daarnaast zal een bedrijf die gespecialiseerd is in salarissen ook vaak adviezen geven over hoe je iets toch beter kan aanpakken. In negen van de tien gevallen gaat het dan toch efficiënter.

Voor meer info : http://www.cbbs.nl