Landelijke Bedrijvengids
Bedrijven

Een mooi rieten dak voor je huis

Altijd al een rietendak voor je huis gewild? Het staat o zo mooi en luxe op je huis of je boerderij en tegenwoordig heeft het net zoveel voordelen als een normaal dak. Een rietdekker kan een prachtig rieten dak voor je leggen voor een vooraf afgesproken prijs.

Waar een dak van riet vroeger meer voor het armere volk was, is het tegenwoordig echt het ding voor de rijkeren. Bovendien is het ook een stuk luxer en bovenal ook veiliger dan het vroeger was. Waar rieten daken vroeger erg brandgevaarlijk waren, is dat nu iets waar je je niet meer druk om hoeft te maken. Er zijn diverse technieken die kunnen worden ingezet.

Tegenwoordig wordt er vaak een combinatie van dakpannen en rietwerk gebruikt. De dakpannen verdwijnen uiteraard onder het riet, waardoor je wel de authentieke uitstraling krijgt van een rieten dak krijgt maar ook de voordelen hebt van een normaal dak. De dakpannen maken het dak duurzamer en steviger. Op deze manier kan een rieten dak ook minstens net zo lang mee als een gewoon dak: zo’n 30 tot 40 jaar.

Om nog langer van je dak te kunnen genieten, kun je ook nog kiezen voor riet van kunststof. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het is ontzettend praktisch en je ziet ook niet dat het riet nep is. Met natuurlijk riet ontstaan vaak problemen zoals mos en schimmelgroei, maar met plastic riet kunnen veel van deze problemen in ieder geval worden ondervangen. Uiteraard is je dak dan nog niet helemaal veilig van de invloeden van de seizoenen maar je kunt wel een groot deel van de problemen ondervangen en dus ook langer nog plezier hebben van je dak.

Het riet wordt tegenwoordig altijd geïmpregneerd met brandwerende stoffen, zodat je zeker weten een veilig dak hebt om onder te wonen.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl