Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Vijf hoofdzaken waarop u moet letten bij het inrichten van uw woonkamer

Je woonkamer inrichten: De 5 hoofdzaken

Laten we eerlijk zijn: De meesten van ons brengen de meeste tijd door in de woonkamer. Niet alleen is uw woonkamer een bestemming voor de broodnodige rust en ontspanning, het is ook een plek waar iedereen samenkomt. Of je nu met de familie bent of een feestje geeft, iedereen komt hier samen. En dat is geen wonder! In de woonkamer staan vaak de beste stoelen van het huis – en die staan meestal gunstig voor de tv.

Dus hoe creëer je een woonkamer die al die aandacht waard is? Wij hebben 5 essentiële zaken die alle woonkamerdecoratie omvatten die je nodig hebt, plus een paar leuke woonideeën.

Zitplaatsen

Het belangrijkste wat een comfortabele woonkamer nodig heeft, is een comfortabele stoel woonkamer. Gelukkig zijn de mogelijkheden onbeperkt, zodat u ontwerpen kunt vinden voor kleine woonkamers, middelgrote woonkamers, grote woonkamers en alles daartussenin.

Zodra u hebt vastgesteld hoeveel ruimte u hebt om mee te werken, kunt u zich afvragen of u de voorkeur geeft aan een bank + loveseat + stoel of een tweedelige opstelling. Als u kiest voor losse stoelen, kan iedereen zich verspreiden, terwijl de keuze voor een zitgroep mensen dichter bij elkaar brengt … tenzij u de ruimte hebt voor een echt uitgebreid ontwerp.

Vanaf daar worden de mogelijkheden steeds groter. U kunt kiezen uit vaste of verstelbare stoelen, stoffen of lederen stoelen en zelfs accentstoelen en voetenbanken. Dit is uw kans om creatief te zijn en ervoor te zorgen dat u alle zitplaatsen hebt die u nodig hebt.

Bijzettafels

Bijzettafels zijn alle tafels die u in uw woonkamer zou willen en moeten hebben, inclusief salontafels, bank- en consoletafels en bijzettafels.

Salontafels staan meestal vooraan in het midden van de zitgroep en dienen als verzamelplaats voor boeken, dienbladen, manden, accessoires en benodigdheden – zoals afstandsbedieningen, tijdschriften en dekens. Degenen onder ons die graag voor de tv eten of werken, hebben ook de neiging hun tafel in de woonkamer als eettafel en bureau te gebruiken. Als dat voor u het geval is, is een salontafel met hefblad perfect, omdat het oppervlak op een comfortabele hoogte komt om te eten en te werken.

Sofa- of consoletafels worden vaak achter een bank of tegen een muur geplaatst. U kunt ze gebruiken om decoratieve voorwerpen op uit te stallen en tafellampen voor extra verlichting. Ingangen, gangen en eetruimten zijn ook goede plaatsen voor bank- of consoletafels.

Bijzettafels, eindtafels en accenttafels gaan naast uw stoel, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot zaken als uw telefoon, drankje, boek, afstandsbediening van de tv, lamp, enz.

Alle bijzettafels zijn verkrijgbaar met of zonder opbergruimte, dus u bepaalt zelf hoeveel functionaliteit u nodig hebt.

Entertainment

Na comfortabele zitplaatsen in de woonkamer is een entertainmentcentrum waarschijnlijk het belangrijkste element in uw ruimte. Voor veel mensen is de woonkamer synoniem met familiekamer, tv-kamer, mediaruimte aka de plek waar je alle Netflix kijkt. Omdat je televisie in deze gevallen automatisch een brandpunt wordt, wil je dat het entertainment center, tv-standaard of tv tafel een aantrekkelijke stijl en functie biedt. Per slot van rekening zal ieders aandacht in deze richting gaan, dus je kunt ze net zo goed iets moois geven om naar te kijken.

Afhankelijk van hoeveel ruimte u hebt, kunt u groots uitpakken met een volledig entertainmentmeubel, met meerdere planken en kasten voor al uw mediabehoeften, of u kunt bescheidener te werk gaan met een tv-meubel dat kleiner is maar toch open en/of gesloten opbergruimte biedt voor entertainmentapparatuur en -decor.

Opbergen

Als uw woonkamer de plek is waar u de meeste tijd doorbrengt, is het alleen maar logisch om deze in te richten als een complete en volledige weergave van uw smaak. Met voldoende ruimte voor het opbergen en tentoonstellen van alle voorwerpen die weerspiegelen wie u bent en waar u van houdt, maakt u uw woonkamer van oké tot buitengewoon.

Boekenkasten en ruimteverdelers zijn uw kans om uw leven en uw interesses tentoon te stellen. Van familiefoto’s tot reisattributen, boeken en planten, er zijn stukken die u in uw ruimte kunt plaatsen om u en uw gasten het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van iets persoonlijks en bijzonders.

Accessoires

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om het kiezen van accessoires voor uw woonkamer. Vloerkleden, kussens, kunst, lampen en decoratieve accenten voegen lagen kleur, textuur en stijl toe die de “living” in de woonkamer brengen.

Vloerkleden bepalen vaak het kleurenpalet van een kamer, dus zijn ze het perfecte accessoire om mee te beginnen. Ze zijn er in alle soorten en maten, patronen en materialen. Hetzelfde geldt voor kussens, zodat u zeker de juiste keuze vindt voor uw stoel woonkamer. Behalve dat ze zachtheid toevoegen aan uw ruimte, geven deze eenvoudige accenten een duidelijk beeld van uw voorkeuren.

woonkamer