Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Duitse auto importen? Hier moet je op letten!

Duitsland kent geen BPM. Ook is de BTW in Duitsland 2% lager als in Nederland. Om deze 2 redenen is dezelfde auto in Duitsland vaak goedkoper als in Nederland. Hierdoor kopen veel mensen een Duitse occasion. Wanneer je van plan bent om een Duitse auto te importeren via een autoveiling zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. In dit artikel worden alle aandachtspunten bij het importen van een auto uit Duitsland omschreven!

1. Controleer alle documenten

Controleer of je beschikt over alle documenten. De documenten die je nodig hebt zijn; een geldig identiteitsbewijs, de factuur, de uitvoerverklaring en het TUV-rapport.

2. Bereken de totale kosten

Naast de aanschafprijs zijn er een hoop andere kosten die komen kijken bij het importeren van een Duitse auto. Denk aan transportkosten, invoerrechten en BPM. Gebruik online tools om hier een exacte berekening van te maken. Wanneer je meerdere auto’s tegelijk laat importeren is het vaak de voordeligste optie om een trailer de auto’s op te laten halen.

3. Check de technische specificaties

Check of de technische specificaties van je nieuwe auto voldoen aan de Nederlandse regel- en wetgeving. Controleer bijvoorbeeld het CO2-uitstoot van je nieuwe auto en of deze is toegestaan in Nederland. Voor meer informatie kun je het RDW raadplegen.

4. Keur en verzeker je occasion 

Voordat je auto op de weg mag moet hij eerst gekeurd er verzekerd worden. Je kunt de keuring uit laten voeren door de RDW op verschillende keuringsstations of via een gespecialiseerd bedrijf.

5. Controleer de kilometerstand  

Vraag doormiddel van een NAP-check de officiële kilometerhistorie van de auto aan. Door de kilometerstand terug te zetten worden er veel verkopen gefraudeerd.

Veelgebruikte website

Een veelgebruikte website voor het verkopen of kopen van geïmporteerde auto’s is https://www.autoproff.nl/. Op AUTOproff.nl worden er dagelijks meer dan 1.500 auto’s verkocht vanuit 10 verschillende landen. Daarnaast is AUTOprof.nl de veilingexpert van AutoAScout24.

https://www.autoproff.nl/inzichten-nieuws/autos-importeren