Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Bespaar ruimte en kosten met een perscontainer voor bedrijfsafval

Er zijn vele soorten perscontainers. Denk aan de mobiele zelfperscontainers of de stationaire persinstallaties. Wanneer je die gebruikt, dan kan je daar grote volumes afval mee aan. Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je de juiste perscontainer hebt. Daarover leer je in dit artikel meer. Zo kan je er zelf direct goed gebruik van maken.

Wat zijn de voordelen?

Een perscontainer huren via Afvalperscontainer.nl kent vele voordelen. Daardoor wordt het zakelijk gezien wel heel aantrekkelijk. Zo kan je afval verdichten zodat het compact wordt en je meer kwijt kan in dezelfde ruimte. Daardoor kan je dus ook met minder containers werken en ruimte besparen op het bedrijfsterrein. Ook is de uitstoot van CO2 terug te dringen omdat er veel minder vaak gereden hoeft te worden voor het vervoer. Dit zorgt ook voor lagere transport- en afvalkosten. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld ongedierte en stank te bestrijden doordat je met een gesloten installatie werkt. De stromen zijn gemakkelijker uit elkaar te houden. Daarnaast maak je het afval lekker klein en heb je er geen omkijken naar.

De werking van de perscontainer

Een perscontainer bestaat uit een container en een pers. De pers vul je met het afval waarvoor de container bedoeld is. Dit kan bijvoorbeeld groenafval of karton zijn. Met de persplaat wordt alles vervolgens samengeperst. Daardoor wordt het lucht en het volume eruit geperst. De containers hebben tegenwoordig een hoge verdichting en maken het afval tot vijf keer kleiner. Al hangt deze factor wel ook af van het soort afval. Je krijgt automatisch een seintje wanneer de container vol is. Let wel op, want wanneer je een kant-en-klare baal wilt produceren, dan is daar meer voor nodig. Het geperste afval moet wel gewoon opgehaald worden door de ophaaldienst.

Het gebruik van een perscontainer

Een perscontainer werkt vooral goed voor bedrijven die met grote afvalvolumes te maken hebben. Zeker als het om meerdere afvalstromen gaat. Het is dan fijn om het afzonderlijk van elkaar te kunnen persen en scheiden. Ook kan een perscontainer een optie zijn wanneer er weinig ruimte is om de containers te plaatsen op het terrein. Daarnaast is het zo dat bedrijven met een constante stroom afval dit veel gemakkelijker kunnen verwerken met een pers. Ook winkels, supermarkten, magazijnen en distributiecentra hebben er voordeel van. Alle reden om dus ook te kiezen voor deze manier van verwerken van afval.