Landelijke Bedrijvengids
Zorg

Hangende oogleden zorgen voor hoofdpijn

Onze oogleden zijn er niet voor niets. Ze zijn bedoeld om onze ogen te beschermen. Op het moment dat er iets in de buurt van onze ogen komt sluiten we ze sneller dan dat je zelf door hebt. Hiernaast worden de ogen ook vochtig gehouden door te knipperen. De oogleden verspreiden dan vocht over de ogen zodat ze niet uitdrogen. De huid hier is zacht en heel flexibel en dit kan er in resulteren dat de oogleden zakken naarmate we ouder worden. Dit lijkt onschuldig, maar veel mensen vinden dit heel erg vervelend, De oogleden gaan in dit geval namelijk het zicht versperren. De ogen gaan zwaar aanvoelen en je kan hier hoofdpijn van krijgen. Helaas zijn er geen ‘natuurlijke’ manieren op dit tegen te gaan. Het zal operatief veranderd moeten worden.

Als je last hebt van hangende oogleden kan je terecht bij een cosmetisch arts. De ingreep behoort namelijk tot plastische chirurgie en je moet dan ook procedures volgen die normaal zijn in deze tak. Als eerst gaat de chirurg kijken welke stukje en hoeveel huid hier weg gehaald moet worden. Dit wordt dan afgetekend. Met een injectie worden de ogen plaatselijk verdoofd. Hoewel de injectie wat gevoelig is, zorgt het ervoor dat de operatie pijnloos is. De huid wordt vervolgens gedesinfecteerd en de operatie wordt gestart. De arts snijdt het overtollige vel er af en zal eventueel uitpuilend vet verwijderen. Hierna worden de huidranden weer gesloten met behulp van niet-oplosbare hechtingen.

Na afloop van de operatie begint het ooglidcorrectie herstel. Na ongeveer een week kunnen de hechtingen verwijderd worden. Van de operatie blijft uiteindelijk niet veel zichtbaar. Mocht er al een litteken ontstaan dan is deze dusdanig klein dat het niet opvalt. Dit komt door de manier van snijden en de goede afhandeling van de wond. Op deze manier kan jij weer kijken zonder hier last van te hebben. Gelukkig valt de bovenooglidcorrectie prijs mee.

Voor meer info : http://faceland.nl/