Landelijke Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

De meest gekozen vloeren voor in huis

Wanneer je in nieuwe huis gaat wonen, is er een ruime keuze verschillende soorten vloeren. Vanwege het ruime aanbod wordt de keuze natuurlijk wel lastiger om te kiezen. Je leest in deze blog welke soort vloeren het meest worden gekozen en welke voordelen ze hebben.

1 Pvc-vloer

Deze vloer is gemaakt van kunststoffen. Voordelen die de PVC-vloer biedt is dat het duurzaam, waterdicht, brandvertragend, gastdicht en slijtvast is. PVC is licht van gewicht en ook gemakkelijk te leggen. Er zijn twee manieren voor het aanleggen van PVC-vloeren, namelijk: click-en plak- PVC. Bij click-PVC kun je de planken gemakkelijk door een clicksysteem leggen. Zorg er wel voor dat de planken droog en schoon zijn. Bij plak-PVC plak je planken eigenlijk gewoon met lijm. De vloer is gemakkelijk te onderhouden. Dankzij de beschermende toplaag is de vloer goed bestemd tegen water, vlekken en krassen.

2. Laminaat

Laminaat bestaat uit laminaatplanken of laminaattegels. Het lijkt een beetje op hout. Visgraatlaminaat is nu een veel voorkomende trend. Dit zijn plankjes die links en rechts ingelegd zijn doormiddel van een clicksysteem. Daarnaast heeft de vloer een toplaag dat krasbestendig is.

3 Linoleum

Deze vloer samengesteld uit een hernieuwbare grondstoffen zoals: kalksteen, hars, lijnolie en houtmeel. Linoleum is ecologisch materiaal. Het gaat lang mee en is perfect wanneer je gaat voor duurzaamheid. Het is krasbestendig en makkelijk te reinigen.

4. Vinyl

Vinyl is gemaakt van kunststof. Het heeft dezelfde houtlook als laminaat, maar is toch heel anders. Het verschil tussen een vinyl- en een laminaatvloer is dat een vinyl geluidsabsorberend is. Vanwege het zachte materiaal kunnen er wel meer krassen en deuken in komen. Deze vloer moet je af en toe dweilen.

5. Gietvloer

Het woord zegt het al. Deze vloer wordt door middel van gieten aangelegd. Meestal is deze vloer gemaakt van kunststof. Het is een hele goedkope vloer, maar het aanleggen van de vloer is lastig, waardoor het erg duur is. Deze vloer dient jaarlijks professioneel gereinigd te worden.

6. Tegelvloer

Dit is een toepasbare vloer door heel het huis. Je hebt speciale tegels voor de badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet en tuin. Verschillende soorten materialen die gebruikt worden voor de tegels zijn: natuursteen, keramiek en klei. Voordelen die het bied is dat het bijvoorbeeld waterdicht is en het is krasbestendig. Ook combineert deze vloer goed met vloerverwarming.

7. Tapijt

Deze vloer geeft een warm gevoel en is heerlijk om met sokken overheen te lopen. Het comfortabel en ook geluiddempend. Een tapijtvloer vangt veel stof op waardoor het huis schoon lijkt, maar het tapijt moet natuurlijk wel regelmatig schoongemaakt worden. Als er een vlek in zit, moet je het gelijk er uit halen.

https://www.landelijkbedrijvengids.nl