Landelijke Bedrijvengids
Image default
Vervoer en transport

Frigo Group, opslag en transport

Aan de IJweg in Nieuw-Vennep staat het moderne koel- en vrieshuis van Frigo Group. Vanuit allerlei locaties in ons land worden verse producten zoals vlees, vis, kip, groenten, fruit en brood naar de koeling gebracht en daar bewaard. Sommige ladingen worden vervolgens verder vervoerd binnen Nederland. Frigo Group verzorgt ook transport Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg. Dit internationale wegtransport is voor de Frigo Group chauffeurs ‘business as usual’. In 2023 bestaat Frigo 50 jaar en dat gaat zeker gevierd worden met een lekker hapje en drankje!

De laad- en losdocks van Frigo Group zijn uitgerust met beveiligingscamera’s. Om ervoor te zorgen dat de uitlevering perfect verloopt, worden alle vrachtwagens zowel bij binnenkomst als bij vertrek gewogen. De NVWA – Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit – komt iedere drie maanden langs om het koelhuis te controleren. Het overgrote deel van het wegvervoer gebeurt op houten of plastic pallets. Dit is een efficiënte manier van distribueren. Per pallet wordt het gewicht bijgehouden en kunnen monsters worden genomen. Soms is sprake van Full Truck Loads (FTL). In andere gevallen gaat het om groupage vervoer. Bij FTL is de vrachtwagen helemaal gevuld met artikelen van één klant. Groupage wil zeggen dat kleine voorraden van meerdere klanten gebundeld worden tot één vracht. Overigens kunnen niet zomaar alle producten gecombineerd vervoerd worden. Het ene levensmiddel wordt namelijk diepgevroren en het andere gekoeld bewaard. Al met al is het een hele puzzel om de logistiek dag in dag uit te regelen.

Om de taken goed en overzichtelijk te kunnen verdelen heeft Frigo Group zichzelf als het ware in 4 bedrijven gesplitst:

  • Frigo Nieuw Vennep;
  • Frigo Group Logistics in Geldermalsen;
  • Frigo Group Transport (FGT) in Geldermalsen;
  • FGT Warehousing in Geldermalsen.

Beide locaties zijn slim gekozen. Nieuw-Vennep ligt vlakbij Schiphol, Amsterdam en de haven van Amsterdam. Voor al die ladingen naar en uit het buitenland verzorgt Frigo Group de complete douaneafhandeling. Geldermalsen, waar het Frigo Group wagenpark staat, ligt centraal in ons land. De trucks rijden van hieruit snel naar de tussen- en eindbestemmingen. De A2, A15, A27, A50, A59, A73 en A326 zijn hierbij veelgebruikte snelwegen.

https://www.frigogroup.com/nl/