Een veilig huis

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon binnen je huis of pand aan?

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Wanneer veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Ook in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit in de groep gezet. Maar dit verhindert lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Maatregelen treffen

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, als voorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een specialist in sloten zoals een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Bijvoorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn makkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra betrouwbare sloten op uw deuren.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn bijzondere sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Inbraken binnen Nederland

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje bijvoorbeeld een bankpas of klantenkaart voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies zodra je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

Binnen 2014 werd er nog standaard 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een bovenmatig fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gezakt, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraaktips

 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Zorg ervoor dat producten als voorbeeld smartphones na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash in je huis.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld in een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of in de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.

 Sleutel binnenkant deur

Voor meer info :