Landelijke Bedrijvengids
Gezondheid

Mercola

Joseph M. Mercola, de meester van de vitamine is een aanhanger, promotor en uitvoerder van alternatieve geneeswijzen. Hij heeft een aantal voedingssupplementen en medische apparaten ontwikkeld. Daarnaast heeft hij zijn eigen medisch centrum (waar hij zijn visie volledig doorvoerd) in Schaumburg, Illinois. Verder heeft deze man een aantal bestsellers geschreven.

Dokter nowfood is geboren in 1954 en studeerde in 1976 af aan de universiteit van Illinois, vervolgde daarna zijn studie tot Osteopaat aan de Midwestern University, waar hij in 1982 afstudeerde. Hij verworf grote bekendheid door het schrijven van zijn 2 bestsellers: No grain diet (2003) en The great bird flu hoax (2006).

Mercola adviseert iedereen om ongeprocedeerd voedsel te eten. Zo ziet hij veel waarde in het zogenoemde Paleo dieet, wat er grotendeels op neerkomt dat ons voedingspatroon niet klopt en we terug moeten naar ons oer dieet. Dus veel natuurlijke voeding, hier is ons maagdarmstelsel namelijk op ingesteld. De focus ligt bij het Paleo dieet niet op kwantiteit, maar op kwaliteit van je voedsel. Het maakt dus niet uit hoeveel calorieën je binnen krijgt als het maar natuurlijke producten zijn. Verder zijn er volgens hem grote tekorten aan vitamine D3 bij veel westerse mensen. Ook moedigt hij aan om meer omega 3 vetten in te nemen, deze verlagen het cholesterol en ondersteunen het metabolisme, het hart en de bloedvaten, deze olie is vooral in vette vis te vinden, maar kan ook uit supplementen worden gehaald. Verder waarschuwt meneer Mercola voor het gebruik van magnetrons, het voegt namelijk als eerste meer straling toe aan het voedsel en daarnaast veranderd het de samenstelling van het voedsel.

Om zijn overtuigingen over te brengen en een gezond leven voor iedereen mogelijk te maken heeft deze wonderdokter een lijn aan voedingssupplementen opgezet. Deze lijn is heel breed opgezet en loopt van vitamines tot insektenspray en van eiwitten tot tandpasta. Dr Mercola bied alles voor een gezonde levensstijl.

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl/