Landelijke Bedrijvengids
Dienstverlening

Verhuizen zonder verhuisfirma?

Nederlanders verhuizen vrij vaak in hun leven. Zij doen dit gemiddeld zo’n zeven keer. Veel van deze verhuizing doet men zelf. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Het kost altijd enige moeite om een hele inboedel te verhuizen. Tien procent van de Nederlanders kiest er daarom voor om een verhuisfirma aan te nemen. Dit om moeite en problemen te ontlopen. Vooral verhuizingen van een apartement van een hogere verdieping naar een woning kost vaak veel tijd en energie. Objecten moeten zodanig gedemonteerd worden dat ze makkelijk naar beneden kunnen worden vervoerd.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Het positioneren en inpakken speelt hier een grote rol in. Voor een verhuisfirma is het vaak mogelijk om al uw hele inboedel in 1 of 2 ritten te verhuizen. Dit kan u veel tijd besparen.

Wat kost een verhuizing?

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het aan te raden om zo veel mogelijk zelf te doen. Als u zelf zo veel mogelijk inpakt kunt u de kosten verlagen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Het aannemen van een verhuisfirma is niet goedkoop. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen rond de duizend euro. Er wordt voor die prijs verwacht dat u een gedeelte zelf voor uw rekening neemt. Vergelijk daarom eerst verhuisbedrijven bij u in de buurt voordat u een keus maakt. Uit onderzoek is gebleken dat de prijzen van verhuisbedrijven fors van elkaar kunnen verschillen. In sommige gevallen kunt u zelfs een paar honderd euro beparen. Als u graag eenvoudig wilt vergelijken zonder te veel moeite te hoeven doen kunt u gebruikt maken van sites die een vergelijkingsservice aanbieden in deze branche. Dit is vaak gratis.

Ben ik verzekerd?

Als u een inboedel verzekering heeft dan bent u tijdens de verhuizing vaak niet verzekerd. Dit komt omdat deze verzekering vaak alleen geldig is binnen uw woning. Het moment dat uw inboedel uw woonadres verlaat valt deze niet meer onder de inboedelverzekering. Wanneer u een verhuisfirma aanneemt zullen zij de verantwoordelijkheid op zich nemen als er eventuele beschadigingen zijn. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer info : http://www.verhuisbedrijf-wijzer.nl/verhuizers/noord-holland/