Landelijke Bedrijvengids
Dienstverlening

Social Media marketing

Heeft u een organisatie of bedrijf, dan is het tegenwoordig erg belangrijk dat u aan social media marketing doet. Veel ondernemingen hebben dit goed door en hebben niet alleen een facebookpagina en twitteraccount, maar onderhouden hem ook, en dat is de sleutel tot succesvolle social media marketing. Het is belangrijk om een band op te bouwen met de mensen die op deze netwerken aan je verbonden zijn: je maakt letterlijk deel uit van het sociale netwerk van je klanten. Op deze manier worden klanten helemaal vertrouwd met het merk wat jij neer wilt zetten, en gaan ze sneller mee in gedachten rondom dat merk.

Stel dat jij een doucheschuim op de markt hebt gebracht: mensen die er goede ervaringen mee hebben zullen jou dan wellicht gaan volgen op de sociale media en wanneer jij ze op de hoogte houdt van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld een lotion die je op de markt wilt brengen, dan zullen ze enigzins met je meeleven. Ze kopen je nieuwe lotion dan veel sneller dan wanneer je geen band met ze opbouwt.

Tips voor social media marketing

Er zijn dus een aantal dingen die je in gedachten moet houden als je je als bedrijf gaat richten op de sociale media:

  • Blijf actief: het heeft geen zin om een facebookpagina te hebben maar vervolgens niks te posten op die pagina.
  • Probeer mensen te betrekken bij je bedrijf: dat kan door ze te informeren, maar het is nog beter om het geheel interactief te maken.
  • Doe aan seo optimalisatie voor social media. Hierdoor vergroot u uw online vindbaarheid.

Het vuurtje van social media marketing

Social media marketing heeft een groot voordeel: als mensen jouw ‘liken’ dan zien hun vrienden het als ze communiceren met jouw bedrijf via de sociale media. Je bereikt automatisch andere mensen dan die mensen die jou toch als volgen! Nog een voordeel van social media marketing 

Voor meer info : http://www.4internetgroep.nl/online-marketing/social-media-marketing/