Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Elektricien inschakelen voor problemen met elektriciteit

Het weer, ongelukken en stormen kunnen de elektriciteit verstoren. Soms flikkert de elektriciteit even en komt dan weer terug. Ernstige schade aan elektriciteitsleidingen en het elektriciteitsnet kan dagen, of zelfs wekenlange stroomstoringen veroorzaken. Geen paniek wanneer plots de stroom uitvalt. Controleer of de buren nog steeds elektriciteit hebben. Zo ja, dan kan het probleem in jouw huis zitten. Controleer de hoofdzekeringen of stroomonderbrekers om te zien of ze zijn doorgebrand of doorgeslagen. Het vervangen van een zekering of het resetten van een stroomonderbreker kan je het beste laten doen door Elektricien Apeldoorn wanneer je zelf geen verstand hebt van elektriciteit. 

Problemen bij de elektriciteitsleverancier

Als het probleem niet in je huis zit, bel dan de elektriciteitsleverancier. Er wordt zo snel mogelijk een elektricien gestuurd. De leverancier moet ook kunnen vertellen of het om een langdurige storing gaat. Haal apparaten met elektronische onderdelen, zoals magnetrons, televisies en computers, uit het stopcontact. Zo voorkom je schade aan apparaten door spanningspieken wanneer de elektriciteit weer wordt hersteld. Wacht een paar minuten voordat je deze apparaten inschakelt wanneer de elektriciteit is hersteld. Dit vermindert de belasting van het elektriciteitsnet van de leverancier en voorkomt dat er meerdere storingen ontstaan. 

Tips voor bij langdurige stroomuitval

Om een langdurige stroomstoring gemakkelijker op te vangen, moet je altijd een voldoende voorraad van het volgende bij de hand houden. De spullen moeten op een koele, droge plaats worden bewaard en alle gezinsleden moeten weten waar ze te vinden zijn. Hierbij kun je denken aan zaklampen, radio op batterijen, kaarsen en lucifers, basisbenodigdheden voor eerste hulp en een kleine voorraad drinkwater en voedsel. Controleer de kelder regelmatig op overstromingen. Je kunt een draagbare, door benzine aangedreven pomp gebruiken om een kelder of kruipruimte leeg te pompen wanneer de stroom naar een elektrische dompelpomp is onderbroken.