Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

3 tips voor werken in de Taxi

Wil je jouw werktijd in de taxi optimaal benutten? Ben je een digitale nomade die graag met de laptop op schoot werkt tijdens het reizen? Werken in de Taxi Schiphol kan een uitdagende, maar ook een uiterst productieve ervaring zijn. In dit artikel delen we 3 waardevolle tips om het meeste uit je werktijd op de weg te halen. Dus, werk jij graag in de auto of taxi? Lees dan verder!

Kies de juiste uitrusting

Als je serieus wilt werken in de taxi, zorg er dan voor dat je de juiste spullen hebt. Een krachtige laptop die perfect past bij jouw werkbehoeften is een absolute must. Kies er een die draagbaar genoeg is om comfortabel mee te nemen, zodat je zonder gedoe aan de slag kunt.  Denk ook eens aan een laptopstandaard of -kussen. Hiermee kun je je laptop ergonomisch plaatsen terwijl je onderweg bent. Geen gedoe meer met een wiebelende laptop op je schoot. En laten we de internetverbinding niet vergeten! Een goede internetverbinding is van cruciaal belang voor jouw productiviteit. Investeer in een mobiele hotspot of een draagbare wifi-router, zodat je altijd en overal online kunt zijn. Want laten we eerlijk zijn, niets is frustrerender dan een trage of onbetrouwbare internetverbinding wanneer je strakke deadlines moet halen. 

Plan je taken vooraf

Haal het maximale uit je werktijd in de taxi met een slimme planning. Voordat je de weg op gaat, is het van essentieel belang om een takenlijst op te stellen en prioriteiten te stellen. Schrijf op welke taken je wilt voltooien en bepaal welke het belangrijkst zijn. Wees realistisch en stel haalbare doelen voor jezelf. Neem vervolgens de tijd om een tijdschema te maken, zodat je jouw werklast effectief kunt beheren. Slimme tip: Kies taken die je zonder al te veel afleiding kunt doen. Denk aan taken die geen internetverbinding vereisen of die je offline kunt afhandelen. Denk aan het schrijven van een blogbericht of het beantwoorden van e-mails. Op deze manier kun je je kostbare tijd optimaal benutten, zelfs als je even geen toegang hebt tot het internet.

Maak gebruik van handige apps en tools

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Met een notitie-app zoals Evernote of Google Keep kun je al je briljante ideeën, to-do lijsten en belangrijke informatie eenvoudig opslaan. Geen gekrabbel op papiertjes die je vervolgens kwijtraakt. Gewoon even snel je gedachten vastleggen in de app en je vergeet nooit meer iets belangrijks. Ken je Trello of Asana al? Met deze apps kun je georganiseerd blijven en je voortgang bijhouden. Creëer projecten, stel deadlines in en wijs taken toe aan verschillende stappen. Zo blijf je altijd op de hoogte en zie je geen enkel detail over het hoofd. Geen chaos meer, maar gestructureerde productiviteit!