Landelijke Bedrijvengids
Bedrijven

Meest voorkomende sportblessures

Sport is erg goed voor je. Sport maakt je fysiek, conditioneel en mentaal sterker dan dat je voorheen was. Je zou daarom denken dat sport altijd positieve uitkomsten heeft. Dit is echter niet altijd het geval. Een van de nadelen van het sporten zijn de blessures. Deze zorgen ervoor dat zowel binnen als buiten de sport niet meer perfect kan functioneren. In dit artikel vind je veel voorkomende sportblessures bij sporten.

 

Sommige sporten hebben blessures die enorm vaak voorkomen. Een voorbeeld hiervan is het gebroken sleutelbeen bij wielrennen. Wielrenners kunnen af en toe lelijk vallen, dat gebeurt vaak over het stuur heen. Dit komt door het plotseling remmen van de fiets. Hierdoor vlieg je er overheen, waardoor je terechtkomt op je schouders en hierdoor het sleutelbeen breekt.

 

Een hockeybal is enorm hard, maar vliegt toch echt alle kanten op. Hierdoor raakt hij weleens het een en ander, waaronder het gebit. De hockeyers hebben hierom altijd een ‘bitje’ in. Dit zorgt ervoor dat de tanden beschermd worden. Dit gebeurt echter niet altijd waardoor er gebitsschade is. Een kaakcorrectie of een wortelkanaalbehandeling is daarom wel eens van de partij.

 

Bij het voetbal is een van de zwaarste blessures het scheuren van de hamstrings. Dit betekend dat je er soms wel jaren uit bent, of zelfs nooit meer zou kunnen voetballen. De blessure wordt veroorzaakt door de korte snelle bewegingen die je maakt. De blessure kan voorkomen worden door het maken van een goede en uitgebreide warming-up.

 

Een blessure die in het volleybal veel voorkomt is te vinden bij de schouder. Bij het volleybal komt er veel druk terecht op de schouder. De schouder vangt als het waren het lichaam op. Hierdoor raakt de schouder tijdens het volleyballen vaak uit de kom. Dit kan heel erg mee vallen, of wat ernstiger zijn. In het minste geval kan de schouder worden teruggezet, en kan je gewoon weer verder volleyballen. In het ergste geval kan de schouder niet weer worden teruggezet, en heb je iets van de schouder gebroken.

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl