Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Besparen met led-licht

De stijgende energiekosten zijn een ‘hot topic’. Een manier om zelf invloed uit te oefenen op de hoogte van deze kostenpost is overstappen op led-licht. Ledlampen zijn de meest zuinige lampen die er zijn. Ze hebben een bijzonder lange levensduur. Ook heel belangrijk: het is mogelijk te kiezen uit allerlei lichtsterktes en kleurtemperaturen. Aanvullend zijn er qua armaturen vele opties. Om uit al die mogelijkheden de juiste keuze te maken, zou u gebruik kunnen maken van de ervaring en expertise van Led Design Holland. 

LED specialist LDH heeft haar hoofdvestiging in Breda. www.leddesignholland staat vol handige informatie, tips, beschrijvingen van lampen et cetera. Stel u heeft een eigen kantoor. Als u op de site bent en op branches klikt, ziet u dat ‘Kantoren’ daar een van is. Andere sectoren waar de Led Design Holland-medewerkers ervaring in hebben zijn: Retail, Showroom en VvE’s. En laten we industrie niet vergeten. Hierbij kunt u denken aan LED verlichting werkplaats, magazijn en fabriekshal. We gaan even terug naar Kantoren. We klikken erop en krijgen direct 3 beschrijvingen te zien, inclusief foto, van leds die voor kantooromgevingen geschikt zijn. Vervolgens lezen we allerlei interessante weetjes zoals: een 4000K waarde volstaat in een kantoor. K is de afkorting van Kelvin. Kelvin is de officiële eenheid van thermodynamische temperatuur. Dit is een van de 7 basiseenheden van het SI-stelsel (het internationale stelsel van eenheden). Verder lezen we dat LDH lampen adviseert die ook qua CRI en UGR aan de voorschriften voldoen. De eerste afkorting staat voor Color Rendering Index: de kleurweergave-index. De letters UGR komen van Unified Glare Rating, een getal dat aangeeft in hoeverre een specifieke ledlamp zorgt voor verblinding / lichthinder. 

Kiezen voor led betekent dat de onderhoudskosten omlaag gaan. Moderne ledlampen zijn slim; ze zijn te besturen en te beïnvloeden. Denkt u aan aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing. Een eigenschap van led die niet bij iedereen bekend is: led-licht is rustig en prettig licht. Led-licht trilt / hapert niet en schijnt direct op volle sterkte. In een kantoor, waar de lampen vaak de hele dag aan zijn, zijn leds zeker aan te raden. De medewerkers zullen ervaren hoe prettig het werken is bij led-licht.

https://www.leddesignholland.nl/